Hat-trick Muharemovića u novoj laganoj pobjedi Olimpica

Drina poražena na Otoci

Hat-trick Muharemovića u novoj laganoj pobjedi Olimpica

E. Škorić

Nogometaši Olimpica nastavili su sa serijom dobrih igara, pa su u 11. kolu BHT Premijer lige savladali Drinu sa 5:2. 

Olimpic je sedmu pobjedu upisao pred svojim navijačima, i to potpuno očekivano. Teško je bilo za očekivati da gosti iz Zvornika pomrse račune momčadi Mirze Varešanovića.

Poveli su domaći nogometaši nakon samo 10 minuta igre, kada je Sulejman Smajić matirao gostujućeg golmana Maksimovića.

U finišu prvog dijela Vukovi su imali 2:0. Nuhić je šutirao, Maksimović je odbranio, natrčao je Muharemović i pogodio. Na otvaranju drugog dijela Muharemović postiže svoj drugi gol za sigurnu prednost Olimpica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 51. minuti uspijevaju gosti postići utješni gol. Dosuđen je penal za Drinu, a Rustemović je bio precizan s bijele tačke za 3:1. Nekoliko minuta kasnije penal na drugoj strani. Iskoristio je kapiten domaćih tu priliku da postigne hat-trick, te donese Olimpicu nedostižnih 4:1. 

Na 5:1 povisio je rezervista Gojak, a Filipović je postavio konačnih 5:2. Olimpic je sada sa 23 boda u samom vrhu, dok Drina ostaje na 12 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.