Hat-trick Zubanovića u visokoj pobjedi kadeta Željezničara

Sigurna pobjeda Plavih nada

Hat-trick Zubanovića u visokoj pobjedi kadeta Željezničara

S. Mlaćo

Kadeti FK Željezničar danas su u 23. kolu Premijer Omladinske lige na pomoćnom terenu stadiona Grbavica sa visokih 6:0 deklasirali vršnjake iz jajačkog Metalleghea.

Plavi su bolje otvorili meč, ali se mreže nisu tresle sve do 16. minute kada Faris Zubanović nakon ubačaja sa desne strane trese mrežu Nikića.

Minutu kasnije penal za domaće, ali Nikić brani udarac Amara Lukovca, ali u 24. minuti je bilo 2:0. Lijep udarac Dženana Osmanovića završava iza leđa golmana Metalleghea.

Za 3:0 i konačan rezultat prvog poluvremena pogodio je po drugi put Faris Zubanović u 35. minuti.

Željini kadeti nastavljaju sa sjajnom igrom i u drugom poluvremenu, a na 4:0 svojim trećim pogotkomu 68. minuti je povisio Faris Zubanović.

U 73. minuti u gostujućem šesnaestercu je srušen Anel Adžem, koji je i izveo jedanaesterac, te pogodio za 5:0. Do kraja se u listu strijelaca upisao i rezervista Anel Mizdrak.

Kadeti: FK Željezničar - NK Metalleghe BSI 6:0 (3:0)

FK Željezničar: Kršić, Mešić, Šušić, Lukovac, Zilić, Nuhanović, Osmanović, Šehić, Ćosić, Mujić, Zubanović.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

NK Metalleghe BSI: Nikić, Saraf, Halaba, Perak, Tomazić, Crnac, Jakšić, Šljivo, Brtan, Tičević, Marić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije