Hebibović: Kroz Kup želimo u Evropu

Fudbaler Veleža za SportSport.ba

Hebibović: Kroz Kup želimo u Evropu

Zrinjski će u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH biti domaćin Veležu, a ovaj susret ujedno će predstavljati i okršaj mostarskih gradskih rivala. 

Najveća prijetnja po gol Zrinjskog svakako će biti 24-godišnji Anel Hebibović, koji vjeruje da njegov tim može ostvariti pobjedu u sutrašnjem susretu. 

"Utakmice koje nose epitet derbija zahtjevaju veliku koncentraciju i sigurno da će gledatelji na stadionu Pod Bijelim brijegom moći uživati u jednoj dobroj fudbalskoj predstavi. Atmosfera u timu Veleža je odlična i mislim da možemo ostvariti pobjedu", kazao je Hebibović na početku razgovora za naš portal, a potom dodao:

"Vrlo dobro smo upoznati sa kvalitetom protivnika, znamo sve njihove mane i prednosti, tako da ćemo to pokušati dobro iskoristiti. Vjerujem da će naš trener odlično posložiti momčad."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kada su u pitanju ambicije Veleža u Kupu BiH, Hebibović ističe da je cilj plasman u finale.

"Pokušat ćemo kroz Kup izboriti izlazak na evropsku scenu, obzirom da smo zbog poraza u prvenstvu izgubili korak za vodećim ekipama. Svjesni smo da neće biti lako, ali smatram da imamo kvalitet koji nas može dovesti do finala", zaključio je Hebibović, koji je u ovoj sezoni jedan od najboljih fudbalera u timu Veleža. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.