Hennessey spasio Vels, Zmajevima samo bod

Bez golova u Cardiffu

Hennessey spasio Vels, Zmajevima samo bod

E. Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Cardiffu nadigrala Vels, no na kraju su mreže mirovale, što će više odgovarati domaćoj reprezentaciji.

U utakmicu su bolje ušli domaći igrači, koji su odmah krenuli s agresivnom igrom. Da Šunjić nije reagovao u zadnji čas ispred Balea u sedmoj minuti, vjerovatno bi Vels rano stigao do prednosti.

Pjanić je u 10. minuti udarcem sa preko 20 metara zaprijetio domaćinu, ali je Hennessey odbranio. Tri minute kasnije nova prijetnja za Begovića, ali Bale je srećom neprecizan. 

U 20. minuti Taylor ubacuje s desne strane, Gunter šutira preko gola Begovića. Lulić je dvije minute kasnije loše pucao, pa je Hennessey bio siguran. Pjanić je u 27. minuti opet pucao iz daljine, no ništa.

Sušić u 31. minuti glavom pokušava, lopta ide visoko preko velškog gola. Ubrzo je i Ibišević glavom tukao nakon ubačaja Pjanića iz kornera, Hennessey lako dolazi do lopte. Do kraja prvog dijela bili smo bolji i opasniji, posebno u zadnjih pet minuta, ali je Vels sačuvao mrežu.

Bila je i jedna sumnjiva situacija kada je Chester oborio Ibiševića, ali je sudija samo odmahnuo rukom. 

Fantastično smo krenuli u drugo poluvrijeme. Odmah u uvodnih pet mintua potpuna opsada velškog gola. Sušić ubacuje, Medunjanin puca s nekoliko metara, Hennessey brani. U 51. minuti Džeko šutira s ruba kaznenog prostora, ali opet Hennessey, koji je uz dosta poteškoća zaustavio udarac Džeke, izbacivši loptu u korner.

Hennessey brani i u 56. minuti kada je Medunjanin ispalio projektil. U 68. minuti je malo nedostajalo da zabijemo toliko iščekivani pogodak. Pjanić je sjajno gađao iz slobodnjaka, ali ipak malo pored desne stative domaćeg gola.

Malo nas je sreća pogledala u 78. minuti. Bale je izveo slobodni udarac iskosa s lijeve strane, Ashley Willians ostaje sam pred našim golom, no glavom puca preko gola. Hennessey je sačuvao svoju mrežu i u 80. minuti. Novi projektil Pjanića, domaći golman je jednostavno bio nesavladiv. U narednom napadu Bale šutira, Begović siguran. 

Do kraja utakmice smo na sve načine pokušavali zabiti gol, no nismo uspjeli, a umalo smo kažnjeni u sudijskoj nadoknadi. Bale je tukao iskosa s lijeve strane, Begović izbacuje u korner. Sve u svemu, domaći na kraju mogu biti sretniji s ovim rezultatom, dok nas čeka pakleni duel s Belgijom u Zenici za tri dana. 

Vels - BiH 0:0

VELS: Hennessey, Gunter, Taylor, Chester, Davies, A. Williams, King, Bale, Ledley, J. Williams (od 83. G. Williams), Church (od 65. Robson-Kanu).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

BIH: Begović, Šunjić, Lulić, Bešić, Medunjanin, Mujdža, Sušić, Hadžić, Ibišević (od 83. Hajrović), Džeko.

Žuti kartoni: Taylor, Chester, Bale, Williams/ Hadžić, Pjanić, Džeko)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.