Henry: U europi vlada rasizam

I sam je bio meta takvih napada

Henry: U europi vlada rasizam

Novi član New York Red Bullsa, Thierry Henry u jednoj američkoj emisiji je izjavio kako je otišao iz Europe jer u njoj vlada rasizam.

I sam Henry se ranije susretao sa takvim napadima, a istakao je kako je to i dalje veliki problem Europe.

''To je odraz lošeg stanja u pojedinim društvima. U Evropi postoji puno naroda, religija, tradicija i ponekad se te razlike reflektuju na veoma loš način. Konkretno u fudbalu, veliki problem je rasizam, jer su tamnoputi igrači često na meti ljudi koji ih vrijeđaju na razne načine. Žao mi je što se nije mnogo uradilo po tom pitanju'', rekao je Thierry Henry, legenda Arsenala i francuske reprezentacije, te dodao:

''Za razliku od Evrope, u Americi još nisam čuo nijednu loš riječ zbog toga što sam druge boje kože.''

U New York Red Bullse je prešao iz španskog prvaka Barcelone, a ranije je igrao za Monaco, Juventus i Arsenal. Titi je najbolji strijelac Arsenala u čijem dresu je postigao 226 golova, također je i najbolji strijelac francuske reprezentacije sa postigunutim 51 pogotkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.