Hladni Brisel ne pokazuje interes za utakmicu

Bez uzbuđenja pred meč Belgije i BiH

Hladni Brisel ne pokazuje interes za utakmicu

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Briselu igra kvalifikacioni duel sa selekcijom Belgije.

Dolazak naše selekcije među Belgijancima koji žive u Briselu nije ponudio veliko zanimanje. U gradu dan pred utakmicu nema apsolutno ničega što bi ukazivalo da se sutra igra meč koji bi uveliko mogao odrediti tijek kvalifikacija za obje selekcije.

Sam grad Brisel ima šta pokazati. Prelijepe građevine širom grada detaljno opisuju kompletnu historiju ove zemlje, ali i po ljudima na ulici se daju uočiti sve različitosti koje Belgija kao država ima.

Tako u samo nekoliko stotina metara možete sresti različite slojeve društva, od prosjaka koji moli za novac do bogataša u novom Poršeu.

Brisel je bar ovih dana izuzetno hladan. Temperatura je prava jesenja i ne prelazi 20 stepeni, te preporuka za sve bh. navijače koji stižu u glavni grad Belgije je da spreme topliju odjeću.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako smo se u Briselu u prethodna dva dana poprilično smrzli, razgledanje grada i prelijepe građevine su nas malo ugrijale, a nadamo se da će sutra naša selekcija na terenu dodatno ohladiti Belgijance, a zagrijati sve navijače Bosne i Hercegovine.

Ono što je sigurno da će naša selekcija imati veliku podršku bh. navijača, koji će sigurno biti mnogo glasniji od bezvoljnih Belgijanaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.