Hoće li maj biti bordo-plavi?

Tri derbija za samo 10 dana?

Hoće li maj biti bordo-plavi?

E. Škorić

Sarajevo je danas trijumfom u Kaknju (3:2) protiv Mladosti izborilo osmo finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je danas došao do nove prilike za trofej i čeka sada rivala, obzirom da je zbog snijega današnji meč Željezničara i Širokog Brijega pomjeren za sedam dana.

Plavi su s 1:0 izgubili na Pecari, ali igraju revanš pred svojim navijačima i naravno nadaju se još jednom finalu.

Ukoliko bi ekipa Slavka Petrovića napravila mali podvig i izborila finale Kupa, do kraja sezone bismo uživali u još tri derbija vječitih rivala. Igrale bi se dvije utakmice finala Kupa i jedna prvenstvena i to sve u samo 10 dana.

Prva utakmica finala Kupa igra se 10. maja, revanš je 17. maja, a onda 20. maja Sarajevo i Željo na Koševu igraju susret devetog kola Lige za prvaka. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Obzirom da su odigrana već tri derbija, onda bi to ukupno bilo rekordnih šest derbija za jednu sezonu. Samo da nam ne dosade...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi