Hoće li se odgoditi 17. kolo BH Telecom Premijer lige?

Zbog jakih obilnih padavina

Hoće li se odgoditi 17. kolo BH Telecom Premijer lige?

Obilne snježne padavine pogodile su Bosnu i Hercegovinu, a jak snijeg pada u gotovo svim dijelovima naše domovine.

Snježni pokrivač kojeg u prijestolnici BiH ima više od 15 centimetara mogao bi predstavljati veliki problem za premijerligaške klubove i terene na kojima bi se tokom vikenda, koji je pred nama, trebale odigrati utakmice 17. kola BH Telecom Premijer lige.

Stanje terena kakvo smo gledali u susretu Zvijezde i Sarajeva sigurno nije ono što može biti preduslov za jedan dobar i kvalitetan fudbalski meč, a pogotovo što padavine protekle sedmice i nisu bile tako obilne.

Biće zanimljivo pratiti kakvu će odluku donijeti rukovodstvo N/FSBiH zaduženo za domaće takmičenje, jer ukoliko ovakvi vremenski uslovi potraju teško da će fudbalski tereni u Bosni i Hercegovini ličiti na terene. Oranica će možda biti prikladniji pojam za opis stanja koje će vladati na pojedinim premijerligaškim "travnjacima", ukoliko se ovog vikenda na njima zaigra fudbal.

Ove godine se ne igra Svjetsko prvenstvo, pa odgoda kola za sedam dana ne bi ništa bitno promijenila u takmičarskom kalendaru, a lošem stanju pojedinih terena mogla bi i doprinijeti činjenica da su uskoro na rasporedu utakmice četvrtfinala Kupa BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.