Hoće li Široki Brijeg ostati bez nastupa u Evropi?

Jedanaest godina uzastopno na euro sceni

Hoće li Široki Brijeg ostati bez nastupa u Evropi?

Otkako se igra jedinstvena Premijer liga, Široki Brijeg je ubjedljivo najkonstantniji klub u vrhu tabele.

To najbolje pokazuje podatak da klub sa Pecare, osim u sezoni 2003/2004,  nikada nije propustio nastup na evropskoj sceni. Od sezone 2004/2005., Širokobriježani su redovan učesnik nekog evropskog takmičenja.

Iako se prije samo nekoliko sedmica činilo besmislenim dovoditi uopšte u pitanje njihov izlazak u Evropu ove sezone, spletom okolnosti je ona postala i više nego upitna.

Široki Brijeg se trenutno nalazi na četvrtom mjestu Premijer lige sa bodom manje od trećeplasiranog Zrinjskog, a rezultat iz prve finalne utakmice protiv Olimpica nije baš obećavajući (1:1 na Pecari).

Timu kojeg sa klupe predvodi Blaž Slišković preostaju dvije teške utakmice do kraja Premijer lige. Prvo će Širokobriježani gostovati Slaviji, pa će u posljednjem kolu odmjeriti snage sa Zrinjskim na svom terenu. Mogla bi to biti utakmica koja će mnogo toga odlučivati, posebno ako u međuvremenu Široki Brijeg ostane bez trofeja u Kupu BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Širokom već neko vrijeme ide loše a, ukoliko se tako nastavi, mogla bi ovo postati jedna od najneuspješnijih sezona za dvostrukog prvaka Bosne i Hercegovine otkako se igra Premijer liga u ovom formatu.

Podsjećamo, plasman u Evropu će ostvariti tri prvoplasirane ekipe kao i pobjednik Kupa. Olimpicovo osvajanje trofeja u najmasovnijem klupskom takmičenju u BiH bi itekako upropastilo sezonu onom koji završi na četvrtom mjestu u Premijer ligi.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.