Hoće li snijeg i kiša odgoditi naredno kolo Premijer lige?

Oluja dolazi sredinom sedmice

Hoće li snijeg i kiša odgoditi naredno kolo Premijer lige?

M. Skaka

Iako to nakon pogleda u nebo trenutno zvuči smiješno, naredno kolo takmičenja u Premijer ligi BiH moglo bi doći u pitanje zbog velikog snijega i kiše.

Naime, već od srijede naveče ili četvrtka ujutro Bosnu i Hercegovinu će zamesti velika sniježna oluja, a prema vremenskim prognozama snijeg će intenzivno padati do kraja vikenda. Meteorolozi očekuju oko 50cm sniježnog pokrivača na stadionima širom Bosne i Hercegovine, pogotovo u sjevernijim dijelovima dok bi u Hercegovini trebala padati jaka kiša.

Sve ovo će prema mišljenjima meteorologa izazvati haos na cestama i putovanja učiniti praktično nemogućim.

Već smo navikli da organizatore utakmica sniježne neprilike uhvate nespremne, pa ne bi trebalo čluditi ukoliko velika bijela mrlja na slici koja je iznad označi i pauzu u premijerligaškom takmičenju, te odgodu starta polusezone u 1. ligi FBiH i 1. ligi RS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.