Hoće li taktiziranje Tomića i Kvesića odvesti na tribine?

Trenutno ne žele produžiti ugovore

Hoće li taktiziranje Tomića i Kvesića odvesti na tribine?

A. Beganović

Fudbaleri Željezničara drugi dio priprema za proljetni dio sezone odrađuju u Sarajevu, a početkom naredne sedmice ponovo će otputovati za Međugorje gdje će između ostalog odigrati i nekoliko prijateljskih sustreta.

Međutim, iako je do polaska u Međugorje ostalo još samo par dana, još uvijek se sa sigurnošću ne može reći da li će u autobusu za ovaj hercegovački gradić biti i dvojica ponajboljih igrača ekipe s Grbavice, Josip Kvesić i Tomislav Tomić.

Naime, pomenutim fudbalerima na ljeto prestaju važiti ugovori sa ekipom s Grbavice, a kako još uvijek nisu potpisali nove, postoji realna mogućnost da ne otputuju na završni dio priprema.

"S Kvesićem i Tomičem još uvijek nisu potpisani novi ugovori. Tomić je u ponedjeljak trebao s čelnicima kluba pričati o produžeku saradnje, no nije se pojavio na dogovorenom sastanku. S druge strane ni Kvesić još nije produžio ugovor, pa onako u šali kažem, da je situacija neriješena", za SportSport.ba je istakao direktor Željezničara Miro Šiljak.

"Čini mi se da Kvesić i Tomić taktiziraju, te da još nisu odlučili šta i kako. I ranije smo pričali s njima oko produžetka saradnje i činilo se da će biti sve u redu. Dali su mnogo klubu, no i Željezničar je dao mnogo njima i to sam im rekao. Pogotovo Kvesiću, koji je bio povrijeđen, no čekali smo ga. Uvijek sam na strani igrača jer što se kaže, jedemo isti hljeb, no Željezničar je veliki klub i toga svi moraju biti svjesni", govori Šiljak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na adresu Željezničara stigla je i zvanična ponuda za Tomića od češke Ostrave. Plavi na prvu nisu istu prihvatili, no kada su Česi malo dublje zavukli ruku u novčanik, ponuda je prihvaćena i činilo se da je Tomićev transfer pred realizacijom. No, danas su se stvari okrenule za 180 stepeni, odnosno Tomić nije prihvatio uslove koje mu je ponudila Ostrava.

"Ako neko ne želi prihvatiti ponudu za novim ugovorom, znači da želi ići. Prihvatili smo ponudu Ostrave, ljudi su čekirali avionske karte, no Tomić se predomislio. Vidjet ćemo šta i kako dalje, odnosno naša želja je da produžimo ugovore, ali kao što sam već rekao, izgleda da oni malo taktiziraju", zaključio je Šiljak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.