Hodžić i Ćerimagić odveli juniore do ubjedljive pobjede

Juniori deklasirali Slovake

Hodžić i Ćerimagić odveli juniore do ubjedljive pobjede

M. Šljivak

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savaladala je danas u Sarajevu u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo vršnjake iz Slovačke rezultatom 4:0.

Nakon loše igre i poraza u duelu protiv Norveške, izabranici Tonija Karačića su danas Slovake u potpunosti razbili, te su sasvim zasluženo došli do tri boda.

Krenuli su naši momci žestoko prema golu Slovačke. U prvim minutama su pokušali Zec, i Hodžić, a prva stopostotna prilika desila se u 13. minuti. Habanek je srušio Armina Hodžića, a sudija j epokazoa na bijelu tačku, ali Ćerimagić pogađa prečku. Ipak, u nastavku akcije Armin Hodžić matira golmana Slovačke za vodstvo naše reprezentacije od  1:0.

Tri minute kasnije novi gol u mreži slovačkog golmana Lukača. Ovog puta Armin Ćerimagić se iskupio za promašeni penal, te je povisio vodstvo našeg tima na 2:0.

Imale su potom obje reprezentacije po nekoliko dobrih pokušaja na gol, a naši juniori su u samom finišu prvog poluvremena pogotkom Asima Zeca totalno razbili Slovake ze velikih 3:0.

Nastavak je donio također dobru utakmicu. Imali su svoje prilike i Slovaci, ali je Plakalo sjajno branio u ovom susretu. Sa druge strane glavna napadačka snaga naših je bio Armin Ćerimagić koji je najviše pokušavao ugroziti gol Lukača, ali je i gostujući golman u nekoliko navrata dobro intervenisao.

Ipak, u 72. minuti naši dolaze i do četvrtog gola. Opet je Ćerimagić uposlio svog imenjaka Armina Hodžića koji svojim drugim golom na utakmici pogađa za 4:0. Ćerimagić je odmah u narednom napadu imao dobru priliku, no promašio je iz izgledne situacije. Ćerimagić je u 81. minuti dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, te je za njega učešće na ovom turniru završeno.

Do kraja je prilika bilo, ali golova nije, te je ostalo 4:0 za našu reprezentaciju.

Za prolaz u elitnu rundu kvalifikacija našim juniorima će biti potrebna pobjeda nad Kazahstanom u posljednjem trećem kolu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.