Hodžić: Idol mi je Vedad Ibišević

Mladi napadač Augsburga

Hodžić: Idol mi je Vedad Ibišević

Anel Hodžić, 18-godišnji napadač juniorskog i drugog tima Augsburga, u razgovoru za naš portal govorio je o dolasku u Njemačku, te istakao kako mu je najveći idol Vedad Ibišević.

Hodžić je rođen u Sanskom Mostu 1992. godine, ali odrastao je u Švicarskoj gdje je prošao fudbalske škole u Arauu i Badenu. U Augsburg je došao u junu 2010. godine.

"Početak je bio veoma težak. Trebalo mi je vremena da se naviknem na sve novo. Najteže mi je bilo bez porodice i prijatelja. Osim toga, imao sam problema i sa povredom prepona i zgloba. Morao sam se naviknuti i na novi stil fudbala, jer se ovdje igra dosta brže, oštrije i jače", rekao je Hodžić za SportSport.ba, dodavši:

"Sada se osjećam veoma dobro. Nema povreda što je najbitnije i mnogo radim na sebi. Imam veliku motivaciju i dajem sve do sebe kako bi iz dana u dan bio sve bolji i bolji. Ovdje imam odlične uslove za rad, klub je veoma profesionalan".

"Što se tiče narednog ljetnog prelaznog roka, još uvijek nisam ništa odlučio. Ne znam da li ću ostati u Augsburgu. Dobro ću razmisliti i sa svojim menadžerom naći najbolje riješenje. Uskoro završavam školu i onda ću se u potpunosti posvetiti fudbalu", dodao je 19-godišnji napadač.

Mladi napadač U-19 tima Augsburga koji se takmiči u juniroskoj Bundesligi, posjeduje švicarski i bosanskohercegovački pasoš. Još uvijek nema nastupa za neku od naših reprezentacija, iako je u februaru 2001. godine bio u kampu juniroske reprezentacije.

"Posjedujem švicarski i bosanskohercegovački pasoš, ali zna se koja je moja želja. Želim igrati samo za BiH. Neopisiv osjećaj nositi dres naše reprezentacije. Jednom sam bio u kombinaciji za švicarski nacionalni tim, ali nisam nikada dobio poziv", ističe Hodžić.

Kao i mnogim našim mladim nogometašima uzor mu je Vedad Ibišević, napadač Hoffenheima, koji ga je zadivio i kao igrač i kao osoba.

"Moj najveći idol je Vedad Ibišević. Upoznao sam ga prije dvije godine kada je postigao onih 18 golova. Impresionirao me kao igrač, pogotovo kao osoba", dodao je mladi napadač Augsburga za kraj razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije