Hodžić poručila: Želimo biti u vrhu ženskog nogometa

Hodžić poručila: Želimo biti u vrhu ženskog nogometa

O. Lekić

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će 6. avgusta ove godine u zeničkom Trening kampu odigrati prijateljsku utakmicu sa Ukrajinom.

U kvalifikacijama za Euro 2017 četiri puta na golu naše reprezentacije je stajala Almina Hodžić i pri tome primila samo dva pogotka u minimalnim porazima od Engleske, trećeplasirane svjetske reprezentacije.

Osim susreta sa Engleskom čuvala je mrežu i u gostujućim pobjedama protiv Srbije i Estonije.Hodžić smatra da je pred našim najboljim ženskim timom kvalitetna provjera:

„Svaka utakmica nam je značajna bez obzira da li se radi o prijateljskom ili takmičarskom meču. U utakmicu protiv Ukrajine ulazimo sa dosta optimizma i pokušat ćemo da ostvarimo pozitivan rezultat iako se radi o jakoj reprezentaciji, što potvrđuje i njihova pozicija na FIFA rang listi gdje se nalaze na 23. mjestu. Mi smo u reprezentaciji  kao jedna porodica i uvijek se borimo do posljednje minute susreta, bez obzira ko je protivnik", istakla je za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH.

Osvrnula se Almina Hodžić i na nastupe reprezentacije u kvalifikacijama:

„Zadovoljna sam rezultatima, jer nikada do sada ženska nogometna reprezentacija BiH nije bila toliko uspješna. Stručni štab radi odličan posao, a svaka od nas igračica pruža svoj maksimum kako bismo bile među najboljim selekcijama Evrope, a i svijeta i nadamo se da ćemo jednog dana biti u vrhu ženskog nogometa. Sa ozbiljnim pristupom, radom, trudom i voljom svaki san može postati java.“

Hodžić je ove sezone sa SFK 2000 Sarajevo osvojila prvenstvo i Kup naše zemlje, a u anketi u kojoj su učestvovali treneri i kapiteni klubova PŽL proglašena je na najboljeg golmana u prvenstvu:

„Ponosna što sam izabrana za najbolju golmanicu u ligi. Svakako da nije mala stvar biti na prvom mjestu u državi bez obzira o čemu se radilo. Oduvijek želim da budem među najboljim golmanicama u Evropi i to je moj san koji se trudim i želim da ostvarim. Hvala svima koji su vjerovali u mene  i još uvijek mi pružaju podršku, a ja ću se truditi da u svakoj utakmici u klubu i reprezentaciji izmamim njihov aplauz i osmijeh na licu, jer su i oni to zaslužili koliko i ja.“

Za kraj razgovora naša reprezentativka ima poruku i za navijače: „U susretu sa Engleskom imali smo sjajnu podršku sa tribina Trening centra koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Nadam se da će naši navijači doći i protiv Ukrajine da nas podrže i pomognu da dođemo do što boljeg rezultata.“

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi