Hodžić: Željezničar mi je u prvom planu

Sjajni golgeter sa Grbavice

Hodžić: Željezničar mi je u prvom planu

Armin Hodžić je sigurno jedan od najtalentovanijih omladinaca sarajevskog Željezničara posljednjih godina, a to potvrđuje i broj golova na njegovom kontu. Ove godine se nalazi među pet nominovanih za najboljeg kadetskog igrača BiHu organizaciji SportSport.ba.

Svoje golgeterske sposobnosti Armin Hodžić pokazuje i u dresu Željezničara i u kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Prošle sezone je u dresu tima sa Grbavice postigao nevjerovatnih 37 golova u 23 nastupa, dok je ove sezone noseći plavi dres u 13 utakmica 24 puta zatresao protivničku mrežu.

"Vrlo sam zadovoljan svojom dosadašnjom formom i nadam se da će me pratiti do kraja sezone", kaže 16-godišnji napadač za SportSport.ba, dodavši:

"S obzirom na igre, normalno je da ima ponuda drugih klubova. Međutim, moji trenutni planovi su vezani samo za Željezničar. Želja mi je zaigrati pred punom Grbavicom u utakmici sa Sarajevom".

Golgeter Željezničara pružao je odlične partije u kvalifikacijama za Evropsko kadetsko prvenstvo koje su se održale u Estoniji. Hodžić je u tri utakmice postigao četiri gola. Nažalost, naš nacionalni tim nije se uspio kvalifikovati dalje.

"Kvalifikacije su prošle dobro, ali nažalost nismo se kvalifikovali u dalji krug takmičenja. Što se tiče mojih nastupa u dresu reprezentacije, zadovoljan sam", ističe velika nada tima sa Grbavice.

Zajedno sa Amarom Krajinom, Safetom Šivšićem, Anidom Travančićem i Ervinom Agičićem, 16-godišnji član Željezničara nominovan je za najboljeg kadetskog igrača Bosne i Hercegovine u organizaciji najčitanijeg sportskog portala u regionu.

"Presretan sam zbog nominacije i velika mi je čast što sam izabran pored mnogo dobrih igrača. Ovom prilikom želio bih se zahvaliti svima koji su učestvovali u ovoj nominaciji", rekao je za kraj razgovora Armin Hodžić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti