Holanđani dali Memiševiću zanimljive nadimke

Igra odlično u Groningenu

Holanđani dali Memiševiću zanimljive nadimke

Za kratko vrijeme Samir Memišević je pobrao simpatije u holandskom prvoligašu Groningenu. 

Bh. internacionalac je za ovaj klub potpisao u ljetnom prijelaznom roku nakon zapaženih nastupa u Radniku, a odmah po dolasku se izborio za minutažu i već nekoliko puta je uvršten u idealni tim kola u Eredivisiji. 

Njegovu borbenost na terenu najbolje oslikavaju nadimci "zvijer" i "kasapin" koje je dobio za kratko vrijeme koje je proveo u Holandiji. 

"U Bosni i Hercegovini kada sam igrao nisu me tako zvali. Mislim da nisam toliko oštar u igri, igram normalno fudbal", kazao je Memišević u razgovoru  za holandske medije i potom dodao: 

"Moj otac je također bio fudbaler. Bio je isto defanzivac i zvijer na terenu, a najveći trag je ostavio u Slobodi iz Tuzle. On je legenda i moj idol", dodao je. 

Memišević ne krije da mu je cilj uskoro preći u veći klub.

"Groningen je veliki klub, ali želim dodatno napredovati i napraviti iskorak u karijeri. Moj san je Real Madrid. Još uvijek sam mlad i imam svoje snove koje želim ostvariti u budućnosti", istakao je Memišević.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi