Horić: Ambicije su da preko Kupa ugledamo Evropu

Kapiten Čelika za SportSport.ba

Horić: Ambicije su da preko Kupa ugledamo Evropu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nalaze se na odmoru do 15. januara, kada je trener Nizah Hukić zakazao prozivku na Bilinom polju. 

Iako se po medijima špekuliše o odlascima igrača iz Zenice, niko dosad nije napustio Čelik, ali nije nemoguće da neko od igrača koji su imali dobru polusezonu karijeru nastavi van granica naše zemlje.

Kapiten Zeničana Kenan Horić, nakon odlične prošle sezone, ove je polusezone još jednom dokazao svoj kvalitet, a njegove igre su nagrađene od strane navijača crno-crveni, koji su ga proglasili za najboljeg igrača polusezone. Ovaj 23-godišnji Zeničanin je polusezonu završio sa 16 nastupa od prve minute, treneri Jagodić, pa zatim i Hukić koristili su ga na pozicijama zadnjeg veznog, te stopera, a ovaj ratoborni mladić im je odgovorio odličnim i požrtvovanim igrama u dresu kluba s Bilinog polja.

Za SportSport.ba, ovaj defanzivac je govorio o završenoj polusezoni, pripremama za nastavak prvenstva, te eventualnom transferu u inostranstvo.

Čelik je nakon odlične prošle sezone, razočarao svoje navijače plasmanom u sredinu tabele na kraju tek završene polusezone.

"Svi smo razočarani plasmanom na osmu poziciju u prvenstvu jer znamo i uvjereni smo da pripadamo vrhu našeg nogometa. Podatak da smo zabilježili samo tri poraza govori da nas je teško nadigrati, ali isto tako imali smo dosta problema u svojim redovima od početka sezone, te smo tek pred kraj polusezone zaigrali onako kako navijači od nas i očekuju. Svjesni smo da smo puno zaostali za vodećim timovima, ali ćemo pokušati u drugom dijelu sezone zaigrati još bolje, te makar sezonu završiti među pet-šest ekipa", kaže Horić.

Zeničani će šansu za Evropu tražiti kroz najmasovnije nogometno takmičenje.

"Kup je naša jedina šansa za odlazak u Evropu, plasirali smo se među osam ekipa i sada čekamo ždrijeb za četvrtfinale. Ukoliko ova ekipa ostane na okupu, uz dobre pripreme i eventualno neka pojačanja mislim da možemo u ovom takmičenju otići do kraja. U dvije utakmice siguran sam da se možemo nositi sa svakom klubom u našoj zemlji", nada se kapiten Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ugovor s Čelikom ističe na ljeto, inostranstvo je prioritet, ali ne pod svaku cijenu.

"Imam ugovor s klubom još pola godine i sigurno je da bi volio karijeru nastaviti u inostranstvu. Želim da odem u neku jaču ligu, gdje bi mogao još više napredovati kao igrač. Imao sam nekih poziva za Azijske zemlje da idem na probu, ali sam to odbio jer ne želim da se vucaram po probama i propuštam eventualno dio priprema s klubom. Ukoliko stigne ponuda koja će zadovoljiti mene i klub, nemam ništa da odem vani, ako ipak ostanem ambicije su da s Čelikom izborim nastup u Evropi, te na ljeto ostvarim transfer u inostranstvo", kazao je za SportSport.ba 23-godišnji Kenan Horić ljubimac navijača Čelika i jedan od najboljih pojedinaca kluba već nekoliko sezona.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.