Horić: Bolji smo od Mladosti i to ćemo dokazati na terenu

Kapiten Čelika uvjeren u pobjedu

Horić: Bolji smo od Mladosti i to ćemo dokazati na terenu

D. Kurbegović, foto: Elmedin Mehić

Nogometaši Čelika posljednju utakmicu u ovoj polusezoni pred domaćim navijačima odigrat će u subotu protiv Mladosti iz Velike Obarske, ekipe koja se grčevito bori za opstanak i kojoj je svaki bod bitan za opstanak u Premijer ligi.

Izabranici trenera Nizaha Hukića nakon tri uzastopna gostovanja u prvenstvu, koja su završili uspješno uz pet osvojenih bodova, žele nastaviti sa dobrim igrama i pobjedama. Zeničani žele još napredovati na tabeli prije zimske pauze, a svakako da im za to trebaju tri boda protiv Mladosti.

Kapiten Čelika 23-godišnji Kenan Horić, igrač je kojeg bi poželio svaki trener i svaki klub u našoj zemlji, momak koji tokom čitave utakmice daje maksimum i posljednji atom snage uz veliku borbenost. Igrama u ovoj i prošloj sezoni privukao je pažnju brojnih klubova i skauta, koji prate ovog mladog defanzivca, koji uspješno može igrati na pozicijama stopera i zadnjeg veznog.

Uoči utakmice protiv ekipe iz Velike Obarske, Horić je uvjeren u pobjedu.

"Čestitao bi našim vjernim navijačima 25. rođendan i zahvalio im na podršci koju nam daju i kad pobjeđujemo i kad gubimo. Što se tiče utakmice protiv Mladosti, mislim da smo kvalitetnija ekipa što sigurno moramo i hoćemo dokazati i na terenu. Atmosfera u ekipi je odlična, igračima je poraslo samopouzdanje nakon dobrih igara u posljednje vrijeme, te sada želimo da sve to zaokružimo sa pobjedom u posljednjoj utakmici pred našim navijačima u ovoj polusezoni. Mi ćemo dati maksimum i ne vjerujem da u slavljeničkoj atmosferi možemo podbaciti", nada se Kenan Horić sigurno najtraženiji igrač Čelika u ovom trenutku.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.