Horić godinu dana na posudbi u kiparskom Paphosu

Nije želio sjediti na klupi Antalyaspora

Horić godinu dana na posudbi u kiparskom Paphosu

D. Kurbegović

Nogometaši turskog Antalyaspora u narednoj sezoni imaju za cilj izboriti neko od takmičenja koja vode u Evropu a ovog ljeta već je stiglo nekoliko skupocjenih igrača, a jedan od takvih je i nekadašnja zvijezda Milana, Francuz Jeremy Menez. 

Budući da prošle sezone nije imao veliku minutažu, 26-godišnji bh. internacionalac Kenan Horić od kluba je tražio da ga pusti na posudbu. Zeničanin je prošlog ljeta stigao u Antalyaspor kao kapiten Domžala i najbolji stoper u Sloveniji, te je potpisao četverogodišnji ugovor s Antalyasporom.

Samo 10 nastupa u Turskoj ligi, navelo je ovog defanzivca da ipak pronađe klub u kojem će imati mnogo veću minutažu. Da stvar bude dobra za Horića, njegov trener iz Domžala, Luka Elsner nedavno je preuzeo klupu kiparskog Paphosa. Prva dva pojačanja koja je angažovao su Kenan Horić i Erik Janža. Ovu informaciju za SportSport.ba je potvrdio i sam Horić, koji je zadovoljan kako su stvari na kraju ispale.

"Istina je dogovorio sam s Antalyasporom da idem godinu dana na posudbu. U četvrtak idem u Rigu, gdje se ekipa Paphosa nalazi na pripremama, tamo ću obaviti ljekarski pregled i zaključiti jednogodišnju posudbu. Želja mi se ispunila da me klub pusti da nađem odgovarajući klub u kojem ću moći da igram. Kontaktirao me bivši trener iz Domžala, te sam prihvatio njegov poziv jer dobro poznajem njegove metode rada i vjerujem da ću dobiti više dolaskom na Kipar, nego da sam ostao u Antalyasporu, gdje bi imao veoma malu minutažu. Svi koji me znaju, upoznati su da nisam od onih koji će se zadovoljiti malom minutažom ili sjedenjem na klupi" ističe Horić.

Klub će angažovati još pojačanja, a cilj je izlazak u Evropu.

"Pored mene biće angažovan i reprezentativac Slovenije, Erik Janža, koji je posljednju sezonu igrao u Viktoriji Plzen. Njega poznajem iz Slovenije jer je igrao sa mnom u Domžalama, te u Mariboru. Paphos je oformljen 2014. godine s ruskim investitorima, sportski direktor je iz Francuske, te klub ima ambicije da bude u vrhu, odnosno da izbori Evropu. Zato su oni tražili da dođem na jednogodišnju posudbu, a ne na pola godine jer imaju ozbiljne planove sa mnom. Meni je najbitnije da se vratim u ritam utakmica jer to u Antaliji nisam imao, a to mi je jako bitno za nastavak moje karijere. Kiparska liga je iz godine u godinu sve jača, to pokazuju rezultati klubova u Evropi, tako da ne sumnjam da sam napravio pravi potez" kazao je za SportSport.ba Kenan Horić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi