Horić i Barać u timu, izostaju Nestorović i Ribić

Čelik u subotu protiv Veleža

Horić i Barać u timu, izostaju Nestorović i Ribić

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon tri uzastopna remija na otvaranju prvenstva u subotu na Bilinom polju dočekuju mostarski Velež. Gosti u Zenicu dole sa nadom da mogu ostati neporaženi, te tako zadržati visoko mjesto koje zauzimaju na tabeli.

Izabranici Vlade Jagodića nisu oduševili igrama protiv Borca, Olimpica i Mladosti, ali daleko su još od toga da zaslužuju psovke i vrijeđanje sa tribina. Eventualnom pobjedom nad Veležom stvari bi bile mnogo povoljnije za Zeničane čega su svjesni svi u i oko kluba.

Kada je u pitanju igrački kadar za ovu veoma važnu utakmicu u ekipu se nakon pauze zbog povrede vraća kapiten i jedan od najboljih igrača Kenan Horić, dok će Stipe Barać koji je u Bijeljini napustio teren zbog bolova u leđima ipak biti spreman za naredni susret.

Od igrača koji neće konkurisati zbog povreda tu su Haris Ribić koji je skinuo langetu sa noge i trebao bi konkurisati za utakmicu na Koševu, dok je situacija sa Markom Nestorovićem dosta teža jer ima nezgodnu povredu Ahilove tetive zbog koje je van stroja u narednih nekoliko utakmica.

U konkurenciji za ekipu biće i dvojica juniora Namir Alispahić i Vladimir Grahovac koji su potpisali amaterski, odnosno profesionalni ugovor sa klubom i neće biti iznenađenje, ako već protiv ekipe iz Mostara neko od pomenute dvojice igrača debituje za Čelik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.