Horić: Imamo odlične uslove na Zlatiboru

Kapiten Čelika za SportSport.ba

Horić: Imamo odlične uslove na Zlatiboru

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su otputovali na Zlatibor gdje će ostati 10 dana te odigrati četiri pripremne utakmice kako bi se još bolje pripremili i uigrali pred početak prvenstva. Iako je danas već bila dogovorena utakmica protiv Vardara ona je otkazana zbog velikog broja povrijeđenih igrača kluba iz Skoplja te su danas izabranici trenera Vlade Jagodića trenirali dva puta dnevno.

Za sutra je planirana utakmica sa lokalnim klubom Zlatiborcem, a kada je u pitanju 10-dnevni boravak još će se susresti sa Jedinstvom iz Užica 08. jula, Radom iz Beograda 13., te posljednja utakmica protiv Radničkog iz Kragujevca zakazana za 16. juli nakon čega je planiran povratak u Zenicu.

Za naš portal više informacija kada je u pitanju ekipa te boravak na Zlatiboru kazao nam je kapiten Čelika Kenan Horić.

"Imamo stvarno odlične uslove na Zlatiboru i pravi je užitak boraviti ovdje i pripremati se u miru uz povoljne vremenske prilike. Nadam se da će nam boravak ovdje biti dobra priprema pred početak prvenstva u kojem imamo visoke ambicije. Svi igrači se osjećaju dobro i spremni su za nadmetanje za pozicije u timu. Konkurencija je zaista jaka i sigurno da će svaki igrač morati proliti dosta znoja pa tako i ja kako bi se nametnuli treneru Jagodiću i izborili kroz pripremne utakmice mjesto u ekipi", kaže jedna od najvećih uzdanica Jagodićeve ekipe.

Iako su postojale priče o odlasku iz Čelika, mladi igrač će i naredne sezone sa kapitenskom trakom predvoditi klub s Bilinog polja

"Bilo je nekih špekulacija, priča i natpisa po medijima kada su u pitanju neki klubovi, prije svega Hajduk iz Splita, ali ja imam ugovor s Čelikom i ko me bude želio angažovat mora platiti obeštećenje. Nisam razočaran što sam ostao u klubu jer sam svjestan da samo dobrim igrama i odnosom prema klubu mogu natjerati još više klubova da se interesuju za mene. Mlad sam i najvažnije mi je da igram, a kroz razgovor sa šefom i narednu sezonu ću najvjerovatnije igrati na poziciji stopera", ističe 23-godišnji defanzivac Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik ima povoljan raspored na početku prvenstva, te su velika očekivanja od naredne sezone

"Mi smo veliki klub i ambicije su nam uvijek visoke tako da i od naredne sezone imamo velika očekivanja. Prošle sezone smo napravili rezultatski pomak i polako vratili publiku na tribine. U predstojećoj sezoni cilj nam je borba za sami vrh tabele, te puno očekujemo i od utakmica u Kupu naše zemlje. Mislim da imamo dovoljno kvaliteta i da ćemo biti spremni da se nosimo sa najjačim ekipama. Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg su nam najozbiljniji kandidati za vrh, ali ne smijemo otpisati ni Borac, Olimpic i Zrinjski koji su uvijek u vrhu našeg nogometa. Ja se iskreno nadam da ćemo ponovo nakon 2007. godine odvesti Čelik u Evropu i obradovati naše vijerne navijače koji će nam ne sumnjam biti 12. igrač u narednoj sezoni", završio je razgovor za SportSport.ba Kenan Horić igrač koji se ne libi staviti glavu na kopačku te dati posljednji atom snage kako bi ekipa ostvarila što bolji rezultat.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.