Horić: Najvjerovatnije ostajem u Čeliku

Kapiten Zeničana

Horić: Najvjerovatnije ostajem u Čeliku

D. Kurbegović

Pred nogometašima Čelika još je malo vremena ostalo za odmor jer je trener Vlado Jagodić zakazao prozivku za 20 juni na stadionu Bilino polje. 

Kada je u pitanju igrački kadar, ugovori su istekli Emiru Jusiću, Stefanu Maletiću, Jasminu Mešanoviću i Saši Kajkutu. 

Od igrača koji su pod ugovorom najviše interesanata ima kada je u pitanju kapiten Kenan Horić, koji iza sebe ima sjajnu sezonu.

"Uživam još malo u ovoj pauzi koja je za mene prošla radno i bez prestanka trenažnog procesa. Nisam nigdje otišao na odmor nego sam se posvetio treninzima kako bi ostao u formi. Za fizičku spremu i individualne treninge već nekoliko godina zadužen je Arnel Kalušić, nekada svjetski i evropski prvak u karateu, koji većinu igrača iz Zenice trenira u pauzi", kaže 22-godišnji defanzivac Zeničana za SportSport.ba.

Kenan Horić narednu sezonu u Čeliku ili negdje drugo

"Kako stvari stoje najvjerovatnije ostajem u Čeliku i sigurno dolazim na prozivku. Imam mnogo upita i poziva od raznih ljudi, nude mi sve i svašta, ali kada spomenem da mi je obeštećenje 150.000 eura svi odmah promijene priču. Naravno da je svakom igraču san da zaigra u inostranstvu i da pokuša obezbijediti egzistenciju, ali ću izgleda morati sačekati još malo kada je u pitanju odlazak u neku jaču ligu", kaže jedan od najboljih stopera Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Crno-crveni bi naredne sezone trebali igrati važnu ulogu u prvenstvu

"Ako ostane na okupu čitava ekipa iz prošle sezone uz dva pojačanja mislim da možemo voditi bitku za prva tri mjesta. Prošla sezona je bila sjajan primjer i pomak u kojem smjeru klub treba voditi. Kolektiv i dobra atmosfera bilo je naše najjače oružje, a vjerujem da ćemo i u narednoj uz podršku Robijaša napraviti velike stvari i konačno Čelik odvesti u Evropu", završio je razgovor za SportSport.ba Kenan Horić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije