Horić: Naša šansa je što Velež "mora" pobijediti

Kapiten Zeničana se vraća

Horić: Naša šansa je što Velež "mora" pobijediti

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jutros su otputovali za Blagaj, gdje će boravit do sutrašnje utakmice protiv mostarskog Veleža. 

Izabranici trenera Vlade Jagodića u seriji su od 10 utakmica bez poraza, a svi se nadaju da će se taj broj povećati i nakon gostovanja u Mostaru. Iako će u sutrašnjoj utakmici nastupiti bez Čovića, Baraća i Kajkuta, sve ljubitelje crno-crvene boje može radovati povratak u ekipu kapitena Kenana Horića.

Ovaj 22-godišnji veznjak za SportSport.ba najavio je sutrašnju utakmicu i očekivanja tima s Bilinog polja.

"Prvenstvo smo otvorili na najbolji mogući način pobjedom nad ljutim rivalom iz Sarajeva. Žao mi je što tu utakmicu nisam igrao zbog kartona i čitavo vrijeme sam s tribina strepio za konačni rezultat. Atmosfera nakon pobjede protiv Sarajeva je na jednom visokom nivou i svi smo svjesni ukoliko želimo da budemu u vrhu našeg nogometa, da moramo pored domaćih pobjeda donositi bodove i sa gostujućih terena", kaže veznjak crno-crvenih.

Veležu "gori" pod nogama jer se nalaze u donjem dijelu tabele. "Žao mi je što je tako jedan velik klub poput Veleža u problemima i nadam se da će se oni do kraja izvući, a ne sumnjam da će obezbijediti opstanak u ligi. Mi respektujemo domaćina, ali ne dolazimo u Mostar na izlet, naša šansa je što Velež mora pobijediti, a to bi mi trebali iskoristiti. Očekujem jednu tešku utakmicu jer oni imaju nekoliko sjajnih igrača poput Vladavića, Okića, te mog dojučerašnjeg saigrača Šišića, ali se nadam da ćemo uz podršku naših navijača, koji su najavili da će nas bodriti, ostati neporaženi i tako produžiti seriju dobrih rezultata", nada se Horić.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Mišić, Lakičević, Maletić, Jusić, Bajraktarević, Horić, Nestorović, Travančić, Stajić i Mešanović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.