Horić: Pobjedom srušiti tradiciju i obradovati navijače

Kapiten Zeničana pred utakmicu sa Borcem

Horić: Pobjedom srušiti tradiciju i obradovati navijače

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će u derbiju otvaranja prvenstva dočekati Borac iz Banja Luke. Gosti su za Zeničane tradicionalno nezgodan protivnik, a podatak da Čelik već šest godina nije pobijedio Borac dovoljno govori o tome da ekipi iz Banja Luke odgovaraju utakmice protiv kluba s Bilinog polja.

Kapiten Čelika Kenan Horić oporavio se od povrede koja ga je udaljila sa terena prošlog vikenda u generalci pred početak Premijer lige, u subotu će predvoditi ekipu, a nada se da će ekipa startovati uspješno u prvenstvu.

"Jučer sam igrao u drugom poluvremenu protiv Rijeke u Vitezu i mogu kazati da sam spreman da uskočim u ekipu. Bolovi nisu skroz nestali, ali uz pomoć naše zdravstvene službe prije svega fiziotarapeuta Albina Mašića u subotu ću istrčati na teren kako bi pomogao ekipi. Otvaranje prvenstva na našem terenu protiv neugodnog Borca je svakako poslastica za sve ljubitelje nogometa u Zenici i BiH. Nadamo se da će utakmica opravdati epitet derbija kola u šta apsolutno ne sumnjam", kaže 23-godišnji defanzivac Čelika.

Čelik dugi niz godina ne može izaći na kraj sa Borcem 

"Upoznati smo sa tom tradicijom koja ne mora ništa da znači. Borac je zadnja ekipa koja nas je pobijedila, a to je bilo tačno prije 15 utakmica i željni smo da im se osvetimo za taj poraz. Pobjedom želimo srušiti nezgodnu tradiciju i obradovati naše navijače koji će nam sigurno biti 12. igrač, a nadam se da ćemo se nakon utakmice svi zajedno radovati sa prvom pobjedom u prvenstvu. Borac ima nekoliko sjajnih igrača u svojoj ekipi, iako je klub napustilo dosta igrača, ali Grahovac, Stokić, Avdukić i ostali zavrjeđuju respekt", oprezan je mladi Horić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sezonu će u dogovoru sa trenerom igrati na poziciji stopera

"Šef je zadovoljan mojim igrama na poziciji stopera, a nisam ni ja imao ništa protiv tako da ću igrati na poziciji stopera, a kada bude potrebno i u veznoj liniji. Stvarno nije bitno šta igram, mogu i golman biti, ali ja uvijek kao i čitava ekipa dajem maksimum u 90 minuta na terenu, a tako će biti i protiv Borca. Došlo je vrijeme da Čelik napravi iskorak i plasira se među prve tri ekipe u Premijer ligi, a uz ovakav rad u klubu, stručnost našeg trenera, kvalitetan igrački kadar i veliku podršku Robijaša ne sumnjam da će doći sve na svoje" završio je razgovor za SportSport.ba kapiten Čelika i uzdanica trenera Jagodića.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti