Horić: Puni smo samopouzdanja i zanima nas samo pobjeda

Kapiten Čelika uoči Travnika

Horić: Puni smo samopouzdanja i zanima nas samo pobjeda

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon velike pobjede na Pecari protiv Širokog Brijega naredno kolo na Bilinom polju u komšijskom derbiju dočekuju ekipu Travnika. Biće to duel ekipa koji su u prošlom kolu zabilježili vrijedne pobjede, crno-crveni su sa tri boda iz Širokog ostali u igri za Evropu, dok su Veziri pobjedom nad bijeljinskim Radnikom na Piroti povećali šanse za opstanak u Premijer ligi.

Nakon odlaska Mehmedalije Čovića u Kazahstan, te nedavne povrede Stefana Maletića, kapiten Zeničana i po vokaciji zadnji vezni Kenan Horić zauzeo je mjesto u zadnjoj liniji.

 

Protiv Travnika izabranike Vlade Jagodića zanima samo pobjeda

 

"Utakmice protiv Travnika su uvijek nešto više od utakmice jer su gosti uvijek dobro motivisani kada igraju protiv nas, budući da u tom klubu uvijek igra po nekoliko bivših igrača Čelika. Mi smo puni samopouzdanja nakon velike pobjede na Pecari i protiv naših gostiju iz Travnika zanima nas samo pobjeda sa kojom ćemo biti bliže ekipama iz vrha tabele", uvjeren je 22-godišnji Horić.

 

Vezire sa klupe predvodi Elvedin Beganović bivši trener kluba s Bilinog polja

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Gosti imaju jednog mladog i sjajnog trenera sa kojim sam prošle sezone sarađivao u Čeliku. Sigurno je da on dobro poznaje naše kvalitete i učinit će sve da u subotu Bilino polje napusti uzdignute glave. Gostima želim da izbore opstanak u ligi, ali na našem stadionu nemaju šta da traže. Sa pobjedom u subotu osvetiti ćemo im se i za poraz u prvom dijelu sezone, nakon kojeg smo bili u lošoj seriji rezultata. Nadam se da će doći veliki broj navijača koji će nas navijanjem nositi do pobjede sa kojom želimo ući u novu seriju pozitivnih rezultata", nada se kapiten crno-crvenih.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.