Horić: Vrijeme je za naredni korak u mojoj karijeri

Bh.internacionalac u timu jeseni Prve Lige Slovenije

Horić: Vrijeme je za naredni korak u mojoj karijeri

D. Kurbegović

Nogometaši slovenskih Domžala nakon prvog dijela sezone u Prvoj Ligi zauzimaju treću poziciju na tabeli, iza Olimpije i Maribora. Ova sezona u Sloveniji sigurno će biti jedna od najzanimljivijih, jer se za titulu bore četiri ekipe.

Nakon 22.kola Domžale su osvojile 38 bodova, a ono po čemu su uvjerljivo najbolji, a to je defanziva. Odbranu ovog kluba predvodi 25-godišnji Kenan Horić, koji već dvije sezone uspješno nosi dres ovoga kluba.

Ekipa Domžala u 22.kola primila je samo 14 golova, tako da ne čudi što su trojica igrača iz zadnje linije ove ekipe izabrana u najbolji tim jesenjeg dijela.

Kenan Horić predvodi najbolje defanzivce prvog dijela sezone, a nakon okončanja polusezone, trenutno odmara u rodnoj Zenici, te razmišlja o daljim potezima u svojoj karijeri. Za SportSport.ba govorio je o završenoj polusezoni, te ambicijama u narednom periodu.

"Mislim da je iza nas uspješna polusezona, imali smo i dosta nesreće u pojedinim utakmicama, ali treće mjesto u prvenstvu i plasman među četiri ekipa u Kupu sigurno može zadovoljiti ambicije kluba. Ovo će sigurno biti veoma neizvjesna sezona u kojoj se do posljednjeg kola neće znati ko će osvojiti prvenstvo. Pored Olimpije i Maribora, za titulu će se boriti Domžale i Gorica, tako da nas na proljeće čeka zanimljiva borba za vrh tabele", uvjeren je bivši kapiten zeničkog Čelika.

Zahvaljujući odličnim igrama izabran je u najbolji tim jesenjeg dijela prvenstva.

"Koliko smo dobri u defanzivi govori i podatak, da su pored mene u idealni tim jeseni izabrana još dvojica igrača Domžala koji igraju u odbrani. Primali smo rijetko golove, a naš najveći problem je sigurno ta realizacija. Vjerujem da će klub u prelaznom roku dovesti nekoliko pojačanja, te da će Domžale na proljeće do posljednjeg kola biti u borbi za titulu prvaka, a naravno i osvajanje Kupa, gdje smo se plasirali u polufinale" ističe Horić.

Nakon dvije odlične sezone u Sloveniji, volio bi karijeru nastaviti u nekoj jačoj ligi.

"Odigrao sam oko 70 utakmica u ove dvije godine i zadovoljan sam statusom i igrama u Domžalama, ovo je jedna odlična sredina za napredovanje i stvarno nemam nikakve zamjerke na ljude u i oko kluba. Mislim da je vrijeme za naredni korak u mojoj karijeri, a to je sigurno jača liga, gdje sigurno mogu još više napredovati. Ponuda imam, ali ne želim iznositi u javnost te stvari dok ne budu završene. Ako kojim slučajem ne uspijem u zimskom prelaznom roku otići iz Domžala, onda ću učiniti sve zajedno sa saigraćima da na proljeće pokušamo osvojiti makar jedan trofej u Sloveniji", kazao je za SportSport.ba Kenan Horić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.