Bivši igrač Sarajeva i naše reprezentacije

Hota: Grahovac je naš najbolji igrač u Austriji

S. Mlaćo

Selekcija Austrije jučer je pobjedom u finalu nad Travnikom (6:4), osvojila 24. Memorijalni malonogometni turnir "Asim Ferhtović-Hase" koji se u danima vikenda održao u našem glavnom gradu.

Austrijanci su pokazali najviše, a kapiten i trener ovog tima bio je Almedin Hota, nekadašnji član Sarajeva i naše nogometne reprezentacije. Hota je poslije finalne utakmice govorio za SportSport.ba o samom turniru, nadama Sarajeva i Željezničara, Premijer ligi, FK Sarajevo...

"Dobro organizovan turnir, mi smo igrali već 5-6 puta, a ovo je prvi put da smo osvojili. Jednom se igrali u finalu, te mislim da su ovi momci najviše pokazali. Imali smo dosta dobrog protivnika u finalu, kao i u grupama. Atmosfera je bila odlična i to je zaslužio gospodin "Asim Ferhatović-Hase". Utakmica koja je bila za treće mjesto između Sarajeva i Željezničara je donijela još bolju atmosferu, a također u finalnoj utakmici je bilo  dosta napeto", ističe Hota. 

Kao igrača sa velikim iskustvom Hotu smo pitali za njegovo mišljenje o nadama FK Sarajevo i FK Željezničara koje su odmjerili snage u susretu za treće mjesto. 

"Dosta dobre obe ekipe. Mislim da su to godišta 1998-1999.g. i vidio sam dosta potencijala. Od ovih momaka će nadam se u budućnosti biti prvotimaca i reprezentativaca", kaže naš sagovornik. 

Za razliku od ranijih godina u Austriji gdje Hota i boravi, te gdje je uspješno nosio dres nekoliko klubova, nema veliki broj igrača iz Bosne i Hercegovine. 

"Sada trenutno ih nema puno. Ima dva igrača u Bundesligi, a po meni je najbolji momak iz Rapida Srđan Grahovac, koji je i povremeni reprezentativac naše zemlje. U nižim ligama ima par igrača koje pratim i lično poznajem, a prije ih je bilo dosta više i bolje su kotirali", priznaje bivši igrač Sarajeva. 

Navijačima Sarajeva ostao je u veoma lijepom sjećanju, a priznaje da i danas prati Premijer ligu naše zemlje, te posebno bordo tim. 

"Naravno da pratim. Sarajevo je nakon pet vezanih pobjeda došlo do najbližeg prilaska Zrinjskom, a Sarajevo ima navijače, potencijal, dobrog trenera i dobar stručni štab. Mislim da se do kraja neće znati, ali da će u trci za prvo mjesto biti Zrinjski, Sarajevo i Željezničar", kazao je Almedin Hota na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi