Hrabra igra Čelika nedovoljna za bod na Koševu

Premijer liga, 20. kolo

Hrabra igra Čelika nedovoljna za bod na Koševu

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Čelik s 2:1 u susretu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Loš meč su u prvom poluvremenu pružile obje ekipe. Igralo se s dosta preskakanja igre, a jedinu pravu šansu imao je Čelik. Spektakularan šut je imao Aldin Džidić, a udarac sa 30 metara je pogodio prečku.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a u nastavku je viđena mnogo bolja utakmica s po jednim pogotkom na obje strane.

Gosti iz Zenice su prvi stigli do vodstva. Igrala se 57. minuta kada je mrežu domaćeg golmana Popovića pogodio Marin Popović za vodstvo Čelika od 1:0.

Radost gostiju je trajala samo 11 minuta. Leon Benko je u 68. minuti izjednačio rezultat na 1:1, te se očekivalo da aktuelni bh. prvak krene žestoko po pobjedu.

Međutim, to se nije desilo. Oba tima kao da su izgubila snagu. Imali su nekoliko pokušaja, a u trećoj minuti nadoknade Sarajevo ipak dolazi do tri boda. Haris Harba je pogodio za pobjedu bordo tima od 2:1

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Sarajevo - Čelik 2:1 (Benko 68', Harba 90+3' / Popović 57')

SARAJEVO: Pavlović, Kadušić, Kovačević, Duljević, Emerson, Cezar, Al. Bekić, Barbarić, Am. Bekić, Radovac, Simeunović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ČELIK: Adilović, Grahovac, Džidić, Bajraktarović, Karić, Selimović, Kojić, G. Popović, M. Popović, Bureković, Pezer.






Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi