Hrvatski kadeti savladali bh. juniore

Poraz juniora u prijateljskom meču

Hrvatski kadeti savladali bh. juniore

M. Šljivak

Juniorska fudbalska reprezentacija BiH, poražena je danas u prijateljskom susretu od kadetske selekcije Hrvatske, rezultatom 4:3.

Dobro je naša selekcija ušla u meč. Kremenović je u 20. minuti pogodio za vodstvo od 1:0, da bi Amer Gojak tri minute kasnije povećao prednost naših juniora na 2:0.

Ipak, Hrvatska do poluvremena stiže do smanjena rezultata. Mrežu naše selekcije pogodio je Babić za 2:1, što je bio rezultat nakon prvog dijela.

Brekalo je u 52. minuti izjednačio rezultat na 2:2, da bi Gojak u 66. minuti drugim golom danas donio novo vodstvo bh. selekciji.

Međutim, do kraja su Hrvati stigli do preokreta. Za poravnanje rezultata na 3:3 pobrinuo se Halilović, a pobjedu Hrvatskoj donosi Vizinger u 78. minuti meča za konačnih 4:3.

Prijateljski meč:

Hrvatska U17 - BiH U19 4:3 (Babić 37', Brekalo 52', Halilović 71', Vizinger 78' / Kremenović 20', Gojak 23', 66')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.