Hukić: Adilović, Duvnjak i Popović od prve minute

Zeničani dočekuju Drinu iz Zvornika

Hukić: Adilović, Duvnjak i Popović od prve minute

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra na stadionu Bilino polje u Zenici dočekuju ekipu Drine iz Zvornika, a ovo će biti ujedno duel ekipa koji se nalaze u donjem dijelu tabele.

Zeničani još nisu osjetili slast pobjede na domaćem terenu u ovoj sezoni, a svi se nadaju da će sutra konačno osvojiti tri boda.

Šef stručnog štaba Nizah Hukić i kapiten Adi Adilović danas su na press konferenciji u prostorijama kluba s Bilinog polja govorili o sutrašnjoj utakmici, koja je veoma bitna za Čelik.

"Drina je veoma opasan protivnik, samo što je nama u Zenici svako postao opasan, odnosno mi se više sami sebe bojimo, a ne protivničkih ekipa. Nadam se da će igrači prevazići lošu utakmicu protiv Travnika u prošlom kolu, gdje smo odigrali katastrofalno. Moramo sutra ostvariti prvu domaću pobjedu, od početka utakmice izaći ćemo visoko, s mnogo ofanzivnih igrača i nadam se da ćemo slaviti", kaže Hukić.

Biće nekoliko promjena u ekipi u sutrašnjoj utakmici.

"Neki igrači su razočarali u Travniku, Bureković ima tri žuta kartona, dok se Alen Dedić povrijedio, tako da će biti promjena u ekipi.Tu se prije svega misli za zadnju liniju, a sigurno da će biti promjena u napadu. Sigurno je da će od prve minute krenuti Adilović, Popović i Duvnjak, te se nadam da će oni igrači koji dobiju šansu iskoristiti je i sačuvati mjesto u timu", kazao je Hukić.

Kapiten Čelika golman Adi Adilović nakon teške povrede i odsustva s terena sutra će ponovo stajati između stativa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobro je što je teška povreda iza mene, bilo je teško gledati saigrače s tribina, ja sam ovdje da pomognem svojim iskustvom i vjerujem da ćemo u narednim utakmicama krenuti uzlaznom putanjom. Imamo dobru ekipu koja sigurno ne zaslužuje da se nalazi na ovom mjestu na kojem je trenutno, nadam se da ćemo u narednim utakmicama ostvarivati bolje rezultate, te da ćemo spremno dočekati dva susreta protiv Olimpica u okviru Kupa naše zemlje", kazao je Adilović.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Mišić, Gojković, Kojić, Popović, An. Dedić, Bašić, Simić, Duvnjak, Đelmić i Selimović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.