Zeničani uoči derbija na Bilinom polju

Hukić i Mišić najavljuju: Velež moramo pobijediti

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika četiri kola ne znaju za pobjedu, ekipa je osvojila samo dva boda i već na početku prvenstva nalazi se u donjem dijelu tabele.

Sutra na Bilino polje dolazi ekipa Veleža, koja se nakon četiri kola nalazi u samom vrhu Premijer lige i u Zenici najavljuje otvorenu igru i nastavak serije dobrih igara.

U prostorijama kluba s Bilinog polja održana je press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Nizah Hukić i desni bočni Darko Mišić.

Strateg Zeničana vjeruje da će igrači sutra pružiti dobru igru kao i protiv Borca, ali da će ovoga puta imati više sreće i koncentracije, te da će upisati prvu pobjedu u prvenstvu.

"Sutra nam je prijeko potrebna pobjeda, prvi razlog je svakako naš bodovni saldo, a drugi je da je igračima potrebna pobjeda radi samopouzdanja i povratka vjere u dobre rezultate. Velež je svakako težak protivnik, oni nisu puno mijenjali u odnosu na prošlu sezonu, igraju veoma dobro na strani i odlično su nam poznati. Kako sam ja trener Čelika igrali smo tri utakmice protiv Veleža i nismo nijednom poraženi, nadam se da ćemo sutra uz maksimum svih igrača ostvariti prvu pobjedu" nada se Hukić.

Isti sastav kao i protiv Borca istrčat će sutra na teren.

"Ne mogu računati na povrijeđene Adilovića i Huseinspahića, tako da su svi ostali u konkurenciji za sastav. Vjerovatno će isti sastav sutra početi kao i protiv Borca, gdje smo pokazali dobru igru, ali nismo imali sreće posebno u završnici. Nama je sutra prijeko potrebna pobjeda i sigurno da ćemo se tako postaviti od prve minute, sad na koji način ćemo igrati to ćemo vidjeti sutra. Nadam se iskreno prvom trijumfu u sezoni", završio je Hukić. 

Desni bočni Darko Mišić dijeli slično mišljenje kao i trener uoči sutrašnjeg derbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vrijeme je da vratimo poljuljano samopouzdanje, očekuje nas sigurno tvrda i teška utakmica, mi ćemo sigurno dati sve od sebe i uz maksimum svih igrača vjerujem u prvu pobjedu ove sezone. Velež nam je dobro poznat protivnik, maksimalno ih respektujemo i poštujemo, ali mi sutra nemamo puno izbora sem pobjede", kazao je Mišić.

Vjerovatni sastav Čelika: Hinović, Mišić, Kojić, Kazazić,Bureković, Dedić, Bašić, Kavazović, Simić, Popović i Seli

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti