Hukić i Simić složni: Jedino tri boda dolaze u obzir

Zeničanu dočekuju Zvijezdu

Hukić i Simić složni: Jedino tri boda dolaze u obzir

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon remija i poraza u prva dva kola sutra od 17. sati na stadionu Bilino polje dočekuju ekipu Zvijezde iz Gradačca.

Biće ovo prilika da izabranici trenera Nizaha Hukića zabilježe prvu pobjedu u prvenstvu, a za takvo nešto trebat će im maksimalan angažman svih igrača o prve do posljednje minute.

Šef struke Čelika uoči sutrašnje utakmice je optimista.

"Ovo je prilika za prvu pobjedu, Zvijezda je ekipa koja je kao i mi dosta mijenjala u ovom prelaznom roku i još se traže u formi i odabiru igrača. Mi smo imali dovoljno vremena da se spremimo za ovu utakmicu, mislim da su igrači osjetili i da su spremni za prvi trijumf u prvenstvu", nada se Hukić.

Kada je u pitanju početni sastav biće jedna promjena u odnosu na prethodne dvije utakmice.

"U prijateljskoj utakmici protiv Natrona za naš klub je debitovao i Jovo Kojić, koji će sigurno zauzeti mjesto u prvoj postavi protiv Zvijezde, a na klupu će najvjerovatnije Renato Gojković. Formaciju nećemo mijenjati, ali će Selimović igrati više po krilu, gdje je mnogo učinkovitiji što se pokazalo i u srijedu protiv Natrona kada je imao bezbroj šansi, a postigao je i treći pogodak za naš tim. Uz veći angažman svih igrača ne sumnjam u dobru igru, a jedino tri boda dolaze u obzir", kazao je Hukić.

Nikola Simić se protiv Slobode našao u početnom sastavu nakon što mu je istekla zabrana ulaska u BiH zbog neposjedovanja radne dozvole. Sutra se nada prvoj pobjedi koja bi smirila situaciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nismo dobro ušli u sezonu, mislim da je to zbog velikog broja novih igrača, ekipa se dosta promijenila u odnosu na prošlu sezonu i potrebno je vremena da se to sve uigra, da se mi igrači naviknemo jedni na druge. Kada je u pitanju Zvijezda, mislim da uz agresivnu igru i maksimalan pristup svih igrača tokom cijele utakmice, pobjede na bi trebala doći u pitanje, iako ne smijemo potcijeniti nijednog protivnika. Sa prvom pobjedom smirili bi situaciju, te bi znatno mirnije mogli ići na gostovanje Borcu u narednom kolu", kazao je Simić.

Vjerovatni sastav Čelika:Hinović, Kazazić, Kojić, Bureković, Mišić, Vukušić, Bašić, Dedić, Osmanagić, Simić i Selimović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.