Hukić: Kajkut nije ostao u Koreji, Adilović produžuje ugovor

Novosti s Bilinog polja

Hukić: Kajkut nije ostao u Koreji, Adilović produžuje ugovor

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nalaze se na odmoru do 15. januara, kada je šef stručnog štaba Nizah Hukić zakazao prozivku igrača. Plan je da se do nove godine iskristališe situacija oko igračkog kadra.

Kao što smo jučer pisali napadač Čelika Saša Kajkut pokušao je karijeru nastaviti u Južnoj Koreji, ali transfer nije realizovan. O ostalim novostima u i oko kluba nešto više nam je i kazao sam trener crno-crvenih.

"Igrački kadar još nije pretrpio nikakve izmjene. Kajkut je bio u Južnoj Koreji u dva kluba, ali nije uspio raalizovati transfer. Prema mojim saznanjima, on ima neke varijante za Izrael, ali naravno, samo uz propisno obeštećenje može napustiti Čelik. Kada su u pitanju Stajić i Nestorović, oni bi trebali naredne sedmice doći u Zenicu, a budući da još imaju ugovor s Čelikom vidjet ćemo hoće li ostati na Bilinom polju ili ćemo se prijateljski rastati. Ono što je sigurno da je našem prvom golmanu Adiju Adiloviću istekao ugovor, te da je on prije završetka polusezone usmeno dogovorio nastavak saradnje. Mi imamo sjajne golmane, ali svi ne mogu braniti tako da je i Nurković najavio odlazak. Ipak, i od toga zasad ništa nema, tako da ćemo vidjeti šta će se desiti u narednom periodu", kaže Hukić.

Vitomir Paškalj i Nijaz Hrustanović će činiti stručni štab Čelika na proljeće.

"Moja želja je bila da mi se pridruži Paškalj i on će uz Hrustanovića dosta pomoći u radu s ekipom. Moji saradnici su provjereni ljudi i bivši saigrači u koje imam potpuno povjerenje. Moje želje su da se situacija oko igračkog kadra riješi do kraja godine, kako bih imao jasnu situaciju na koga mogu računati kada bude prozivka igrača. Nećemo gomilati igrače, osim Kajkuta dozvolu da pregovaraju s inostranim klubovima imaju Kenan Horić i Jasmin Mešanović, a klub ni drugim igračima neće stajati na putu da ostvare transfer, naravno uz obeštećenje budući da su svi pod ugovorima. Raduje me što se oporavljaju mladi igrači Popović, Bureković i Grahovac koji su se povrijedili, te bi trebali biti spremni za rad s ekipom od početka priprema.", završio je trener Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije