Hukić: Konačnog pobjednika neće odlučiti sutrašnja utakmica

Čelik uoči Veleža

Hukić: Konačnog pobjednika neće odlučiti sutrašnja utakmica

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra od 15 sati na stadionu Bilino polje u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH dočekuju ekipu Veleža iz Mostara. 

Biće to duel podjednakih ekipa, koje gaje otvoren i napadački nogomet, pa se s pravom sutra očekuje dobra utakmica u Zenici.

Uoči sutrašnje utakmice, danas je održana i press konferencija u taboru Čelika, gdje su se prisutnim novinarima obratili trener Nizah Hukić i napadač Jasmin Mešanović. Strateg Zeničana optimista je glede sutrašnjeg duela, ali i oprezan zbog kvaliteta Veleža koje dobro poznaje.

"Očekuje nas sigurno teška utakmica, Velež je mnogo bolji u gostima nego kod kuće, a to će i sutra sigurno pokazati. Mi smo spremni, dobro smo analizirali protivnika, ali bez obzira na sutrašnji rezultat, pobjednika neće odlučiti sutrašnja, nego utakmica za dvije sedmice u Mostaru. Ekipe su podjednake, mi uvijek gledamo sebe i ako budemo pravi onda se ne trebamo bojati za rezultat. Svakako da ćemo obratiti pažnju na krilne pozicije gostiju, te Okića, Maletića i druge igrače koje nam mogu stvoriti velike probleme", kazao je Hukić.

Najbolji strijelac Čelika ove sezone Jasmin Mešanović, nakon što je propustio duel u Prijedoru zbog odrađenih žutih kartona, vraća se u ekipu i zauzet će svoje mjesto u vrhu napada.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ulog je svakako veliki, Velež je ekipa koja svima može zadati velike probleme i moramo biti maksimalno oprezni. Atmosfera u ekipi je sjajna, nadamo se sutra da ćemo uz veliku podršku navijača, te naš maksimum na terenu slaviti pobjedu. Bez obzira kakav rezultat sutra bude, odlučivat će utakmica u Mostaru, ali nadam se da ćemo sutra odraditi pola posla, te na uzvrat otići mnogo rasterećeniji", kazao je Mešanović.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Gojković, Jusić, Mišić, Bureković, Barać, Bajraktarević, Salčinović, Dedić, Simić i Mešanović

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.