Hukić: Na postojeći kadar nećemo dovoditi nove igrače

Zeničani blizu dogovora s Stajićem

Hukić: Na postojeći kadar nećemo dovoditi nove igrače

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će odraditi i prvi trening, nakon što su protekla dva dana obavljeni ljekarski pregledi igrača. Kako stvari stoje ovaj prelazni rok biće najmirniji i najmanje prometa kada je u pitanju klub s Bilinog polja.

Nakon što je izvršio prozivku igrača šef stručnog štaba Nizah Hukić spreman je da zajedno s svojim pomoćnicima Paškaljem i Hrustanovićem što bolje pripremi ekipu za proljetni dio prvenstva u kome će crno-crveni pokušati u prvenstvu poboljšati plasman, dok će u okviru Kupa pokušati otići do samog kraja.

"Svi igrači su obavili ljekarske preglede osim Kamerunca Nglove Clovisa, koji će nam se zbog problema s dolaskom, te ulaskom u BiH pridružiti krajem mjeseca. Sutra počinjemo raditi, dva puta dnevno i nadam se da će igrači ovaj prvi dio priprema odraditi maksimalno ozbiljno. Prije odlaska u Rovinj koji je planiran za 6 februar odigrat ćemo i prijateljsku utakmicu s ekipom Budućnosti iz Banovića. Na pripremama u Rovinju plan je odigrati pet utakmica, nemamo još imena klubova protiv kojih ćemo igrati, ali sigurno je da će to biti ekipe iz Slovenije i Hrvatske. Znamo da će i Željezničar biti tamo na pripremama, ali utakmica protiv njih ne dolazi u obzir budući da četvrto kolo nastavka prvenstva gostujemo na Grbavici", kaže Hukić.

Klub neće angažovati nove igrače, dok je situacija oko Nestorovića i Stajića mnogo jasnija.

"Kada je u pitanju Marko Nestorović mi smo već kazali da nam ne treba samo je sad pitanje kako će klub dogovoriti se oko raskida ugovora, uglavnom on sigurno neće za Čelik nastupati na proljeće. Situacija oko Duška Stajića je već malo drugačija, mi bi zadržali ovog igrača, ali uz korekciju njegove plaće, mislim da je vrlo blizu dogovora da i narednu polusezonu nastupa za naš klub. Mi nećemo na postojeći igrački kadar ukoliko svi ostanu dovoditi nove igrače, imamo tu naše mlade momke koje ćemo pokušati više forsirati, a to se posebno odnosi na generaciju igrača rođenih 1995. godine u kojoj su: Alispahić, Ribić, Grahovac i Gojković. Mislim da klub ima dovoljno kvalitetne nogometaše da se na proljeće nosi s svakom ekipom u Premijer ligi", završio je razgovor za SportSport.ba Nizah Hukić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije