Hukić: Nastaviti s dobrim rezultatima na proljeće

Trener Čelika za SportSport.ba

Hukić: Nastaviti s dobrim rezultatima na proljeće

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon 14 odigranih kola imali su mršavih 14 bodova i neko je morao odgovarati za loš bodovni učinak, ali i na bezidejnu igru ekipe s Bilinog polja, kako to obično bude u nogometu Vlado Jagodić je platio za loše rezultate i Zeničani su morali brzo reagovati i naći zamjenu za njega, izbor je pao na domaćeg trenera Nizaha Hukića, koji je bio pomoćnik Vladi Jagodiću u stručnom štabu. 

Na iznenađenje mnogih ljubitelja nogometa Hukić je vodeći Čelik u pet utakmica osvojio 11 bodova, a ako se zna da je Čelik od pet utakmica čak četiri gostovao, onda je bodovni saldo i više nego dobar jer su crno-crveni gostovali Leotaru, Borcu, Olimpicu i Veležu, a kući igrali sa ekipom Mladosti.

Nakon završene polusezone porazgovarali smo sa novim trenerom Čelika, koji je nakon odličnih rezultata dobio povjerenje rukovodstva kluba da vodi ekipu do kraja sezone.

Za SportSport.ba Nizah Hukić govorio je o završenoj polusezoni, pripremama za nastavak sezone, igračkom kadru...

U trenerskim vodama je 11 godina, ali nikada nije imao priliku da bude šef stručnog štaba seniorske ekipe

"Moja trenerska karijera nakon završetka igrače karijere počela je negdje 2003. godine, radio sam u svim selekcijama Čelika, a u prvom timu sam bio pomoćnik Kemalu Hafizoviću, Ezheru Hadžiabdiću, Vjeranu Simuniću, Nelsonu, Omeru Kopiću i Vladi Jagodiću. Sretan sam što sam dobio priliku i naravno da trenerski vijek ovisi o rezultatima, meni se poklopilo da u šest utakmica u prvenstvu i Kupu nisam osjetio poraz na klupi i nadam se da će se tako nastaviti i na proljeće", kaže Hukić.

I pored mnogo skeptika rezultati su došli i igrači su proigrali, te vratili samopouzdanje.

"Nisam ja puno mijenjao ekipu, kapitena Horića sam vratio na stopera, Kajkuta smo povukli malo u sredinu jer on je igrač koji zna zadržati loptu, te smo suzili igru u nekih 50-tak metara. Imali smo ove sezone velikih problema u veznom redu, ali kako se bližio kraj polusezone Bajraktarević, Barać, Simić igrali su sve bolje i bolje. Sigurno je da ova ekipa koja je prošle sezone igrala sjajno nije zaboravila igrati, nego su se desile neke okolnosti koje su dovele do toga da smo mnogo zaostali za vodećim ekipama", ističe nekadašnji igrač Čelika, Iskre i Krajine.

U prvenstvu su u sredini tabele, ali ostaje takmičenje u Kupu BiH

"Za Širokim koji je treći na tabeli zaostajemo osam bodova što nije ni puno, ali nije ni malo, mislim da nam nedostaje 4-5 bodova s kojim bi bila druga priča na proljeće. Mi nećemo odustati, nego ćemo pokušati ponoviti prošlu polusezonu kada smo u drugom dijelu sezone briljirali i na kraju završili četvrti. Kada je u pitanju Kup siguran sam da ova ekipa u dvije utakmice može igrati sa najjačim klubovima. Vidjet ćemo koga ćemo dobiti u četvrtfinalu, ali siguran sam da možemo do kraja u ovom takmičenju, naravno ako ostane ovaj igrački kadar uz par pojačanja", nada se Hukić.

Na Bilinom polju će u zimskom prelaznom roku biti odlazaka, ali i dolazaka novih igrača u klub 

"Za neke naše igrače poput Horića, Kajkuta, Mešanovića ima dosta interesa drugih klubova, nekim igračima je istekao ugovor, a s nekim nismo ni mi zadovoljni. Nadam se da će naši najbolji igrači ostati i na proljeće jer su nam potrebni i teško je u zimskom prelaznom roku naći kvalitetnog igrača na tržištu. Mi imamo već jedno pojačanje za proljeće, a to je Kamerunac Nglove Clovis, koji je trenirao s nama nekih mjesec dana, ali nije se mogao registrovati. On ima brzinu i pozitivnu igraču bezobranost koja nam može dosta koristiti. Nadam se da će opravdati svoj dolazak u klub i da će nam biti veliko pojačanje na proljeće", vjeruje novi trener Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrači su na odmoru, ali im je zabranjeno da igraju malonogometne turnire

"Prozivku smo zakazali za 15. januar i nadam se da će do nove godine biti poznato ko ostaje, a ko eventualno napušta klub da bi mogli imati jasniju sliku oko igračkog kadra kada počnu pripreme. Igrači se trebaju odmoriti, ali ne smiju se zapustiti i previše opustiti. Zabranjeno im je igranje na malonogometnim turnirima jer ne želimo da se neko povrijedi. Na pripreme ćemo vjerovatno ponovo ići u Rovinj staru bazu Čelika, tamo imamo dobre uslove za rad, kvalitetne protivnike i nemamo nikakve zamjerke na boravak. Nadam se da ćemo proljeće dočekati spremni, igrački ojačani, te da ćemo ponoviti prošlu sezonu kada smo u drugom dijelu sezone bili najbolja ekipa u Premijer ligi BiH", završio je razgovor za SportSport.ba Nizah Hukić šef stručnog štaba Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.