Slaven Musa razočaran, ali se ne predaje

Hukić: Nije nam prvi put da odigramo dobro sa igračem manje

D. Kurbegović

Mnogo razloga za brigu nakon jučašnje utakmice na Bilinom polju imao je Slaven Musa. Njegovi izabranici zakazali su sa igračem više na terenu i doživjeli neugodan poraz od Čelika rezultatom 2:0.

„Sve ste vidjeli. Ja sam isto kao i vi vidio da je Čelik bio bolji i zasluženo pobijedio. Zašto smo mi bili na ovom nivou pokazat će detaljna analiza nakon utakmice. Brojčana nadmoć nije bila vidljiva, a apsurd je da smo u egalu prije crvenog kartona bili bolji, dok je nakon isključenja bolji bio Čelik,“ kazao je Musa, te dodao:

„Čestitam kolegi na velikoj pobjedi i na dobroj pripremljenosti. Pred nama je uzvrat i mi se nadamo da možemo nadoknaditi ova dva pogotka zaostatka i plasirati se u finale.“

Nizah Hukić sa druge strane mogao je biti ponosan na svoje izabranike. Iako brojčano oslabljeni Zeničani su upisali važnu pobjedu, a da je koncentracija bila na većem nivou i pitanje finala moglo je biti riješeno.

„Čestitam svojim igračima na borbenosti, volji i želji. Zahvalio bih i navijačima koji su nas čitavo vrijeme bodrili. Nije prvi put da ova ekipa igra dobro sa igračem manje. Do isključenja je Široki Brijeg bolje stajao na terenu, a mi smo napravili smo jednu dobru priliku za gol. Široki je nakon toga stao, a mi smo se podigli i iskoristili dvije prilike,“ kazao je trener Čelika dodavši:

„U tim momentima smo propustili šansu da već na prvoj utakmici riješimo polufinale, ali nismo bili miljenici sreće. Na uzvratu nas očekuje težak posao jer je Široki Brijeg jedna od naših najboljih ekipa.“

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zeničani će prije uzvrata gostovati na komšijskoj Grbavici kod Željezničara.

„Mi smo pred Vitez rekli da nemamo fond igrača koji može popratiti kvalitetno i Kup i prvenstvo. Ovo je bila osma utakmica od prvog marta tako da bi bilo suludo potrošiti igrače na Grbavici. Mi ćemo se pripremati za Široki Brijeg,“ kazao je za kraj Hukić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.