Hukić: Pobjedom protiv Mladosti uveličati praznik Robijaša

Zeničanima imperativ pobjeda

Hukić: Pobjedom protiv Mladosti uveličati praznik Robijaša

D. Kurbegović, foto: Elmedin Mehić

Nogometaši Čelika nakon četiri uzastopne utakmice na gostovanjima, od koje su tri bile u prvenstvu i jedna u okviru Kupa naše zemlje u subotu ponovo nakon skoro mjesec dana igraju pred domaćom publikom. 

Prvi put pred domaćim navijačima ekipu će voditi Nizah Hukić, koji je nakon poraza Čelika od Širokog Brijega na Bilinom polju preuzeo ekipu od Vlade Jagodića i postigao sjajne rezultate u četiri gostujuće utakmice.

Zeničani se trenutno nalaze na devetom mjestu, a protiv Mladosti iz Velike Obarske pokušat će novom pobjedom uhvatiti priključak za ekipama iz gornjeg dijela tabele, gdje je crno-crvenima po igračkom kadru sigurno i mjesto.

Trener kluba s Bilinog polja optimista je glede utakmica protiv "davljenika", koji dolazi u Zenicu s nadom da može ostati neporažen.

"Ovom prilikom ću prvo čestitati svim navijačima Čelika rođendan i nadam se da ćemo pobjedom u subotu uveličati njihov praznik. U nezgodnom trenutku sam došao na mjesto trenera i zadatak mi je bio zajedno sa igračima da se izdignemo iznad svih problema u čemu smo i uspjeli. Očekuje nas teška utakmica protiv Mladosti, gdje trebamo da potvrdimo dobre rezultate s gostovanja. Igrači moraju dati maksimum kako bi pobijedili ekipu mladosti", nada se trener Čelika.

Situacija oko igračkog kadra je povoljna pred narednu utakmicu

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi su na raspolaganju osim već duže povrijeđenih Burekovića, Popovića, Grahovca i Nestorovića. U konkurenciji će biti i golman Adilović koji je odradio kaznu zbog crvenog kartona protiv Borca. Ovo nam je najvažnija utakmica od kako vodim ekipu i nadam se da će igrači ispoštovati dogovor iz svlačionice, te da ćemo se na kraju zajedno radovati sa našim navijačima, za koje ne sumnjam da će nam u subotu dati veliku podršku", kazao je Nizah Hukić trener iz Zenice, koji se prihvatio nezahvalnog zadatka nakon odlaska Vlade Jagodića, te u kratkom vremenskom periodu pokazao zašto i domaći treneri zaslužuju šansu da vode klub s Bilinog polja.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Mišić, Lakičević, Horić, Jusić, Bajraktarević, Dedić, Barać, Simić, Mešanović i Kajkut.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.