Hukić: Vjerujem svojim igračima i očekujem prolaz

Trener Čelika pred Velež

Hukić: Vjerujem svojim igračima i očekujem prolaz

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su nakon popodnevnog treninga otputovali u Blagaj, gdje će se odmarati pred sutrašnju utakmicu protiv Veleža u okviru uzvrata četvrtfinala Kupa BiH.

Zeničani su nakon skoro pet mjeseci poraženi od Travnika prošlog vikenda, a nakon 10 utakmica bez poraza na klupi Čelika, Nizah Hukić je sportski priznao da njegovi igrači na Piroti nisu pružili dobru partiju, ali da vjeruje da poraz neće uticati na ekipu kada je u pitanju utakmica protiv Veleža.

Sutrašnji duel u Vrapčićima nakon miroljubive utakmice na Bilinom polju (0:0), biće pravi mali "rat" na terenu. Trener Zeničana vjeruje u svoju ekipu, te u najjačem sastavu dočekuje utakmicu koja je sigurno najvažnija u dosadašnjem dijelu sezone.

"Zaboravili smo na poraz od Travnika i naše su misli usmjerene na sutrašnju utakmicu, koja nam je izuzetno važna, igramo protiv ekipe koja je podjednakih kvaliteta kao Čelik, znamo njihove mane i prednosti, isto tako i oni naše tako da nema puno nepoznanica kada je u pitanju sutrašnja utakmica. Vjerujem u svoje igrače i nadam se da ćemo sutra izboriti plasman u polufinale, što bi svakako bio uspjeh, kada se uzme u obzir sva dešavanja u ovoj sezoni", nada se Hukić.

Sastav se neće puno mijenjati, a ne vjeruje da će konačnog pobjednika odlučiti izvođenje jedanaesteraca.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Sigurno je da će sastav biti kao protiv Travnika, s tim da će na lijevom bočnom sigurno zaigrati Slobodan Lakičević. Nemamo puno izbora u igračkom kadru, igrat će oni koji su iznijeli teret utakmica u ovoj polusezoni, te se nadam uz jedan postignuti pogodak da možemo proći dalje. Izuzetno cijenim trenera Veleža Jusufbegovića, ali i njihove sjajne navalne igrače, te se nadam da će sutra više sreće imati moja ekipa i izboriti polufinale", završio je Hukić.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Mišić, Lakićević, Gojković, Jusić, Bajraktarević, Barać, Salčinović, Simić, Dedić i Mešanović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti