Hukić: Volim Čelik i logično je da odstupim

Trener Zeničana odlazi iz moralnih razloga

Hukić: Volim Čelik i logično je da odstupim

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon još jedne domaće blamaže i poraza od 0:1 od Drine iz Zvornika još jednom su pokazali da klub koji je nekad bio ponos čitavog grada i kantona sada u jednoj provaliji iz koje će se teško izvući.

Do kraja prvenstva Zeničani će se boriti za goli opstanak u ligi, a nakon današnjeg poraza na Bilinom polju ostavku na mjesto prvog čovjeka struke dao je Nizah Hukić, koji je objasnio da iz moralnih razloga odlazi s klube crno-crveni.

"Danas se pokazalo da je Drina dobra ekipa, iako smo ih skautirali u srijedu protiv Sarajeva, danas su mnogi igrači pokazali da se boje i da imaju strah koji jednostavno ne mogu prebroditi, posebno na domaćem terenu. Kada je u pitanju utakmica, loše smo odigrali prvo poluvrijeme, u drugom smo bili bolji, propustili svoje šanse, zatim nas je Drina kaznila i osvojila tri boda", razočaran je Hukić.

Na pitanje novinara hoće li odstupiti s mjesta trenera kluba, te da li je on krivac za prazen tribine, Hukić je ljutito odgovorio.

"Dajem ostavku na mjesto Šefa struke Čelika, iz moralnih razloga odlazim s klupe jer nešto treba mijenjat, dok je još vrijeme mislim da je najbolje da odem. Previše volim Čelik da bi čekao sada da će se nešto pozitivno desiti, nadam se da onaj koji dođe poslije mene da će probuditi ekipu i da će krenuti bolji rezultati. Zbog Nizaha Hukića navijači ne bojkotuju utakmicu, to je problem koji traje već dugo i klub nikad nije bio u goroj situaciji. Najlakše je jednog čovjeka promijeniti, evo ja odstupan, a nadam se da će i drugi snositi svoju odgovornost" kazao je na press konferenciji Nizah Hukić, domaći trener koji je prošle sezone sa skromnim igračkim kadrom igrao finale Kupa BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.