Hukić:Imamo probleme sa povredama, ali vjerujemo u pobjedu

Trener Zeničana uoči Zvijezde

Hukić:Imamo probleme sa povredama, ali vjerujemo u pobjedu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika kako je na klupu Zeničana sjeo Nizah Hukić u osam utakmica imaju skor od četiri pobjede i četiri neriješena rezultata. 

Klub s Bilinog polja pod vodstvom novog trenera bilježi samo uspjehe, a svi u i oko kluba nadaju se da će serija nepobjedivosti trajati što duže.

Zeničani će sutra na Bilinom polju u okviru Premijer lige dočekati ekipu Zvijezde iz Gradačca. Biće ovo treća utakmica u sedam dana za izabranike Nizaha Hukića, koji ima dosta briga oko sastavljanja ekipe, jer ima nekoliko povrijeđenih i rovitih igrača.

"Sutra nas očekuje veoma teška utakmica, imamo veoma mali fond igrača jer imamo problema sa kartoniranim i povrijeđenim igračima. Sigurno je da protiv Zvijezde zbog kartona neće nastupiti Renato Gojković, Nikola Simić, te zbog povreda Marin Popović i Namir Alispahić. Imamo problem i na lijevoj strani, gdje je Dženan Bureković u posljednjih desetak dana odigrao četiri utakmice jer je bio i na okupljanju mlade reprezentacije, s drugestrane Lakičević je nespreman za čitavu utakmicu, pa je moguće da igrači sutra podijele minutažu na terenu. Od ostalih izmjena, vjerovatno će umjesto Gojkovića na stoperu početi Jakupović", kaže Hukić.

Zvijezda na Bilino polje dolazi rasterečena i spremna za nadigravanje

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iako imamo dosta problema, mi na domaćem terenu bez obzira ko nam je protivnik moramo ići na pobjedu jer imamo obavezu prema našim navijačima, koji će vjerujem i sutra biti naš 12 igrač, te nas bodriti do nova tri boda s kojim bi se još više primaknuli timovima iz gornjeg dijela tabele. Neće biti lako slomiti goste, koji imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, uz to dolaze sigurno rasterečeno nadigravati što je svakako prednost za njih. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i ubilježiti nova tri boda", završio je Hukić.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Mišić, Jakupović, Jusić, Bureković (Lakičević), Bajraktarević, Barać, Dedić, Bašić, Salčinović i Mešanović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti