Humana gesta Zeničana
Pjevač Enes Begović u akciji

Bolić, Konjić, Glavaš, Šabić...

Humana gesta Zeničana

Humanitarni projekat "Za Aminu Tahmiščiju" obilježile su dvije fudbalske utakmice u Areni u Zenici koje su se igrale u petak navečer. Četiri ekipe sačinjavali su sportski radnici, glumci, pjevači, poznate ličnosti grada Zenice, a učešće u ovome zauzelo je i Udruženje građana "Robijaši".

Početni udarac druge utakmice sa centra izveo je Kenan Kremić, koji se uspješno oporavlja nakon liječenja koje je na sličan način finansirano, kada su u revijalnim utakmicama nastupili i naši reprezentativci.

Između ostalih nastupili su bivši fudbalski reprezentativac Almir Tolja, Elvir Bolić, Muhamed Konjić, Vlatko Glavaš, Nermin Šabić, bacač kugle Hamza Alić, Košarkaš Nedžad Mulić, ljekari Amir Salčin, Ibrahim Cero, Rasim Skomorac, pjevači Enes Begović, Nihad Fetić Hakala, Armin Muzaferija, Čelikovci Vitomir Paškalj, Sabahudin Bujak, Senad Brkić i glumac Robert Krajinović, : novinari Harun Bošnjak, Dino Kurbegović, Sinan Gluhić, čelnici zaničkih klubova Senad Sarajlić, Elvedin Beganović i Alija Porča...

Prvi meč je završio rezultatom je 4:4, a drugi 7:7 - prijateljski, nerješeno.

Organizator ovog događaja bio je Forum građana Zenice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.