SFK 2000 protiv Banja Luke u nedjelju

Hurem: Očekujemo dobru utakmicu

E. Škorić

SFK 2000 nakon kvalifikacija Lige prvaka u nedjelju na Otoci igra utakmicu drugog kola protiv Banja Luke na Otoci u nedjelju u 15 sati.

To je ujedno i derbi, pa je na press konferenciji Sarajeva bilo govora i o tome. 

"Prvo kolo nismo igrali. ŽFK Banja Luka svake godine ulaže u svoj tim, pokušava da se ojača dovođenjem novih igračica. Imaju tri nove igračice. No, mislim da smo i ove godine kvalitetniji tim od Banja Luke. Poštujemo taj klub i očekujemo jednu dobru utakmicu", kazala je trenerica Samira Hurem.

Aida Hadžić? "Ona mora da pauzira nekoliko sedmica, ali imamo zamjenu, tako da  vjerujem da ćemo uspjeti nadoknaditi njen izostanak. Ona neće igrati narednih nekoliko kola".

Azra Numanović također vjeruje da će bordo dame upisati trijumf u nedjelju. 

"Nama je svaka ssezona novi izazov. Naši ciljevi su uvijek isti. No, sada imamo dodatni motiv jer predstavljamo FK Sarajevo. Ostvarile smo cilj da  budemo prvakinje BiH, ali želimo i sada da osvojimo titulu, no da se poboljšamo i da  budemo još bolji u Evropi. Banja Luka je dobar tim, jedini su naš konkurent. Mislim da nas čeka sjajan nogomet", rekla je ona.

"Svake godine je vidljiv pomak u ženskom nogometu. Velika je rzalika između sada i prije 10 godina. Sada je tu više liga, kvalitetnije je, povećao se broj klubova sa šest-sedam na 30. Naša igra je samim tim sve kvalitetnija jer imamo više dobrih utakmica. To se ujedno odražava i na rezultate naše reprezentacije", istakla je Numanović 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.