Selektorica bh.nogometašica nakon poraza

Hurem: Poraz od Srbije pokvario je čitave kvalifikacije

D. Kurbegović

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Zenici odigrala posljednju utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Holandiji 2017. godine. 

Našoj selekciji danas je bio potreban jedan bod, kako bi ovaj ciklus završile na trećoj poziciji, što bi svakako bio napredak, ali na kraju poraz od Srbije rezultatom 4:2 nas je gurnuo na četvrto mjesto u grupi na kraju kvalifikacija.

Nakon utakmice selektorica Samira Hurem bila je veoma ljuta zbog poraza, a ponajviše zbog igre i odnosa u današnjoj utakmici.

"Ja sam znala kako Srbija igra, one su uvijek dobre i u prvoj utakmici su bile dobre, a mi smo ih tamo pobijedili samo zahvaljujući tome što smo dali i više od svojih mogućnosti. Mi danas nismo dali ni pola od toga, a da bismo pobijedili ovakvu reprezentaciju morali smo biti na visokom nivou. Danas su igračice očito omalovažavajući ušle u duel, a na kraju smo rezultatski i dobro prošle. Ja kad sam vidjela da ne ispoštuju ono što smo dogovorili, našu trku, da su prema protivniku nonšalantne, onda je poraz bio neizbježan. Ovo je naše loše izdanje, do igračica je, mi smo se sve dogovorili, ali one ništa nisu ispoštovale" ističe Hurem.

Poraz u posljednjem kolu pokvario je kompletan utisak kvalifikacija.

"Imali smo prije ove utakmice treće mjesto u našim rukama, na kraju izgubili smo i završili četvrti kao u prošlim kvalifikacijama. Nama je bilo potrebno da budemo treći u grupi, da pričamo o nekom napretku, žao mi je što danas nismo makar bod izvukle. Za mene je ovo razočarenje i žao mi je što se i danas nismo borili kao protiv ostalih kvalifikacija. Ovo je korak unazad za nas" kazala je Hurem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi