Pred meč s Engleskom

Hurem: Uz naš inat i podršku s tribina pokušati iznenaditi

D. Kurbegović

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Trening centru N/FSBiH dočekati selekciju Engleske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Naša selekcija će odmjeriti snage protiv trećeplasirane selekcije s posljednjeg svjetskog prvenstva, a danas je održana i press konferencija na kojoj su se prisutnima obratile selektor Samira Hurem, te igračice Milena Nikolić i Alisa Spahić.

Selektorica naše selekcije istakla je ogroman značaj koji ima sutrašnja utakmica za reprezentaciju, ali i za ovaj sport u našoj zemlji.

"Iznenađena sam i drago mi je što ženski nogomet pravi korake prema naprijed. Ovo je velika pobjeda, biti sad na ovakvoj press konferenciji za naš nogomet ima toliki značaj i mi se osjećamo mnogo bolje. Mi ćemo zaista jednoga dana i otići na jedno veliko takmičenje. Engleska smo ime govori o njihovoj kvaliteti, imamo iskustvo s najboljima, igrali smo protiv njih u gostima. Sutra obećavamo da ćemo dati maksimum, analizirali smo sve iz prošle utakmice, ako ponovimo odnos kao u prvoj utakmici uz pune tribine i prelijep ambijent, publika će nam trebati kao 12 igrač da nam bude vjetar u leđa" ističe Hurem.

Engleska ženska reprezentacija igra slično kao i muška uz prepoznatljiv stil nogometa.

"Engleska je kao i njihov muški tim gaji taj mentalitet, brze i agresivne igre, oni igraju savršeno, igračice dolaze iz velikih klubova i što dovoljno govori o njima. Ali ono što je Bosna i Hercegovina počela jeste graditi tim, ovo je peta godina ove selekcije, mi smo mlada ekipa i mi protiv velikih i jakih ekipa moramo igrati defanzivno, da napravimo jedan zid ispred svog gola. Imamo Milenu Nikolić, koja je dokazala da svima može postići gol, te vjerujemo da može sutra i iznenaditi Englesku. Ako odradimo sve što smo se dogovorili, onda sutra možda i postignemo pogodak", kazala je Hurem.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vjerovatni sastav: Hodžić, Spahić (Amira), Nikolić, Aleksić, Spahić (Alisa), Kuliš, Hasanbegović, Hadžić (Aida), Šešlija, Hadžić (Alma) i Lihović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi