Trener Sarajeva nakon pobjede

Hurtić: Benko je rasni strijelac, ali ne igra samo on

Sarajevo je danas na Koševu upisalo izuzetno vrijednu pobjedu protiv Mladosti i tako se primaklo na korak od plasmana na evropsku scenu.

"Ja sam prije utakmice govorio da ova utakmica neće biti nimalo lako, a to se ispostavilo tačnim. Mladost je došla rasterećena i da se dokazuje. Imali su dobar teren i protivnika koji se otvorio, dok su se oni više orjentisali na kontranapade. Poveli su u 23. minuti i kada primite gol na domaćem terenu onda napadnete i teško je psihički se vratiti u igru i preokrenuti rezultat", rekao je nakon utakmice trener FK Sarajevo Almir Hurtić.

Sarajevu je pobjedu donio Leon Benko, koji je bio dvostruki strijelac.

"Benko je rasni strijelac i to je dokazao. Ali, ne igra samo Benko. Neki odigraju bolje, neki lošije...", dodao je Hurtić.

Sarajevo se dva kola prije kraja prvenstva nalazi u dobroj situaciji da izbori Evropu, što i jeste bio jedan od primarnih ciljeva u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Do kraja su još dva kola i ići ćemo od utakmice do utakmice. Sada je finiš prvenstva i svaka utakmica je teška, ne samo za nas, već za sve. Slijedi nam utakmica protiv Slobode u kojoj možemo obezbijediti Evropu, a do nje su ostala još samo tri dana. Pokušat ćemo se oporaviti od ove današnje utakmice, izanalizirati protivnika i pripremiti se za meč u Tuzli".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi