Hurtić: Bitna utakmica, očekujem taktičko nadmudrivanje

Uoči meča u Tuzli

Hurtić: Bitna utakmica, očekujem taktičko nadmudrivanje

E. Škorić

Sarajevo će u subotu u 29. kolu Premijer lige BiH gostovati ekipi Slobode.

"Ovo je moja prva utakmica protiv Slobode u gostima i očekujem jednu dobru utakmicu, taktičko nadmudrivanje jer je ovo veoma bitna utakmica za nas i možemo puno riješiti po pitanju Evrope. Očekujem dobru utakmicu, dobru posjećenost na Tušnju i da sve protekne korektno", rekao je Hurtić, dodavši:

"Kada uzmete u obzir i kakvi smo bili, posebno nakon Željezničara, a ovo je za nas idealno. No, ako en igrate dobro i ne pobjeđujete, onda ništa nije sigurno. I manji protivnici mogu da iznenade bolje ekipe. Morate uvijek biti dobro pripremljeni za svaku utakmicu. Sve se rješava u ovih sedam dana. Finiš je prvenstva, a svi su u istoj poziciji. Nismo mi u težoj situaciji od ostalih. Radi se o dosta toga i puno se rješava i psihološki pritisak je veći nego što je ranije bio. Ko bude spremniji i u glavi stabilniji, taj će lakše do pobjede".

"Sloboda ima kompaktnu ekipu i iskusne igrače. Sloboda zna da igra na rezultat, a ima dobre pojedince koji mogu da riješe utakmicu. Sve u svemu, Sloboda je pokazala da pripada vrhu", smatra Hurtić.

"Može da bude neka naša prednost to što je Sloboda opterećena Kupom, ali vjerujem da i Sloboda ima igrače koje rotira. Ni naš igrčaki kadar nije preširok", dodao je.

Pritisak je na igračima

"Svi radimo na sebi. Pokušavam kao trener psihološki srediti igrače, ali svako od njih pojedinačno mora raditi na sebi. Bitno mi je da igrači rade na sebi i da zajedno radimo na tim stvarima. Taj segment je jako važan. Kada primite gol na Koševu, a onda se vratite i pobijedite, bez obzira koga, onda je to znak snage, a ne slabosti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vraćaju se Barbarić i Bekić, bit će i Radovac u konkurenciji, a Berberović je jedini van stroja", kaže Hurtić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi