Hurtić: Mladost nam je dužnik

Održana press konferencija

Hurtić: Mladost nam je dužnik

Danas je u svečanom salonu "Svetozar Vujević" u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencija uoči sutrašnje utakmice bordo tima protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Predstavnicima medija se tim povodom obratio šef stručnog štaba FK Sarajevo Almir Hurtić, koji je istakao da je imperativ njegovog tima doći do 18. pobjede u ovoj sezoni Premier lige i ostati u borbi za izlazak u Evropu.

"Šanse za Evropu su nam porasle nakon prošlog kola, u kojem su nam se poklopili neki rezultati. Ipak, ne možemo sada stati, moramo nastaviti s pobjedama jer su samo one garant da ćemo uspjeti. Pred nama je utakmica protiv Mladosti, koju smatram dobrom ekipom sa dobrim trenerom Ibrom Rahimićem. Mladost je tri kola prije kraja sezone osigurala opstanak i to je dovoljna potvrda da je riječ o kvalitetnoj ekipi. Ipak, oni su nam dužnici jer su nas pobijedili u prvoj polusezoni i naš cilj je pobjeda", rekao je Hurtić, te nastavio:

"Borimo se za Evropu i bit će nam potrebna koncentracija. U prošlom kolu smo savladali Velež i bilo nam se teško psihički pripremiti za tu utakmicu nakon poraza u derbiju. Nakon Mladosti nam slijedi utakmica sa Slobodom koja će biti jako važna, ali o njoj još ne razmišljamo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč Sarajeva i Mladosti igra se sutra (srijeda) na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 17 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije