Trener Sarajeva pred gostovanje Veležu

Hurtić: Moramo biti oprezni u Mostaru, nemamo pravo na kiks

E. Škorić

Sarajevo sutra gostuje Veležu u 27. kolu Premijer lige BiH, pa je tom prilikom danas održana press konferencija u prostorijama bordo kluba.

"Lagao bih kada bih rekao da poraz od Željezničara nije utjecao na nas i da nije ostavio traga. Tugovali smo kratko, ali više nemamo vremena za tugovanje. Moramo da se okrenemo naprijed. Analizirali smo proteklu utakmicu, nesretno smo izgubili, ali da se ne vraćam u prošlost", rekao je Hurtić, dodavši:

"Momci su se osvježili, vratili na kolosijek i gledaju naprijed. Pozitivni rezultati su ipak najbolja rehabilitacija za igrače".

"Velež je ispao iz lige, ali tamo su Sloboda i Željo teško pobijedili ove sezone. Teren će biti lošiji i te okolnosti nisu na našoj strani, ali nemamo pravo na kiks. Želimo da pobijedimo ovu utakmicu i tako ćemo se postaviti", ističe strateg Sarajeva.

Šta je sa Simeunovićem i Cezarom?

"Ne živi se od prošlosti i svaki igrač treba da se dokaže kroz treninge. Deni Simeunović nije uhvatio ritam na treninzima i stoga nije bio u užim kombinacijama. Ja ne gledam kako se igrač zove, treba da se dokaže kroz treninge da bi konkurisao za tim. Što se Cezara tiče, ista situacija. Sve je do igrača, svi imaju isti kriterij".

Bez  Benke i Amera Bekića

"Nedostajat će nam Benko i Bekić, ali imamo dosta dobrih ofanzivnih igrača koji mogu da igraju centralnog napadača i da se rotiraju. Ne igra ni Rustemović zbog suspenzije, ostali igrači su zdravi i spremni".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidi video!

"Očekujem pobjedu. Želim da se vratimo tamo gdje je mjesto. Favoriti smo, ali ne smijemo da ih podijenimo. Moramo pobijediti da ostanemo u borbi za Evropu", kazao je Advin Kadušić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije