Hurtić: Ostaje žal što nismo uzeli sva tri boda

Trener Sarajeva nakon derbija

Hurtić: Ostaje žal što nismo uzeli sva tri boda

E. Škorić

Almir Hurtić, trener Sarajeva, smatra da je njegov tim zaslužio pobjedu na Grbavici, ali nije previše razočran bodom. 

Sarajevo je s igračem više na terenu, kod rezultata 1:1, napadalo domaći gol posljednjih pola sata, no ipak nije uspjelo da dođe do pobjede. 

"Neizvjesna utakmica kako smo i očekivali. Slabo smo otvorili utakmicu. Bili smo prenervozni i nismo tako htjeli da uđemo u utakmicu. Primili smo gol iz jednog prekida, lopta je putovala 40 metara, loše smo stojali na zatvaranju druge stative i nevjerovatno je da na derbiju primamo ovakve golove. Mislim da smo postigli gol na vrijeme, a prekid utakmice je dosta uticao na daljni tok naše igre i Želji je to više odgovaralo. Dominirali smo drugo poluvrijeme, stvarali smo šanse, ali nismo uspjeli da damo gol i ostaje žal što nismo uzeli sva tri boda", rekao je Hurtić, dodavši:

"Bili smo puno bolji u nastavku i definitivno mi je žao što nismo došli do sva tri boda. Mada, ne možete biti previše nezadovoljni kada uzmete bod na Grbavici".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zašto Benko nije počeo meč?

"Leon Benko je, kao što znate, propustio neke utakmice na pripremama, tako da nije bio spreman za 90 minuta. Planirali smo ga za drugo poluvrijeme, bez obzira na rezultat i mislim da je imao dovoljno vremena da pokaže nešto".


Hurtic by redakcija1
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi